stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Begraafregister SemarangProfiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de begraafakte van Karel Willem Gedion de Beauvesier Watson. Hij is 19-12-1906 in het militaire ziekenhuis te Semarang overleden. Vermoeden is dat is was begraven op het reeds geruimde Kobong, de Europese begraafplaats, maar de boeken van Treslong Prins geven geen bevestiging. Hij lijkt in het niets te zijn opgelost. Geen berichten van de begrafenis, ondanks zijn functie ( ten tijde van overlijden alg.pakhuismeester van Semerang en ex-ass-resident van Ngrowo.) Graven van Kobong zijn overgebracht naar Kedungmundu, maar ook daar loop ik vast... Iemand ideeën? 

S. de Beauvesier Watson - 27 mei 2022 - 16:30

Uit wat ik lees over het ruimen van Kobong zijn lang niet alle daar begravenen overgebracht naar Kedungmundu. Er zouden 1400 graven zijn geweest, maar slechts 751 zijn overgebracht. Zie IGV. Daar las ik ook, dat vermoedelijk graven waarvoor niet meer werd betaald niet werden overgebracht. Op zoek naar het graf van een broertje van mijn vader, kwam ik in Soerabaja terecht op een begraafplaats waarvan de begraafboeken er nog wel waren, maar ze waren zo goed als vergaan door de klimaat- en slechte bewaaromstandigheden. 
Ben dus bang, dat je geen begraafakte meer zal vinden.
Nicolette

Nicolette Jentink - 29 mei 2022 - 14:11

Klopt. Maar weten niet zeker OF ie daar begraven is. Hij werkte pas een paar maanden in Semarang. Van veel overheidsmedewerkers lees ik in kranten over hun begrafenissen. Karel was pakhuismeester en ex ass-resident van Ngrowo. Helemaal geen berichtgeving. If hij is teruggebracht naar Surabaja of Bodjonegoro waar ie geboren was... 

S. de Beauvesier Watson - 31 mei 2022 - 10:52

Wel een advertentie bij het overlijden hier

Cees Feringa - 31 mei 2022 - 11:35

Klopt. Ik kan alles van 'm vinden, maar niet WAAR ie begraven is. Ze hebben graven van Kobong overgebracht naar Kedungmundu. Maar gebruikten houten grafmarkeringen. Die zijn vergaan. En begraafregisters in Semarang zijn afgeschermd.... 

S. de Beauvesier Watson - 31 mei 2022 - 11:42


Heb je beide graven kunnen vinden? 

S. de Beauvesier Watson - 31 mei 2022 - 14:43Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu