stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Wie waren de ouders van Friedrich Eugenius Teuscher, 18-11-1892, Bandoeng? opgelost



Profiel afbeelding

Heel gewoon via www.wiewaswie.nl .

G. Karssenberg - 5 jun 2023 - 22:38

De vader van Sara Johanna Cornelia Leoni(e) Meijer is blijkbaar: Levinus Meijer - maar dat zal wel bekend zijn.

G. Karssenberg - 6 jun 2023 - 01:21

Heer G. Karssenberg heeft het helemaal bij het rechte eind

 

Bron: BS Bandoeng, geb.reg. 1892, aktenr. 31

Friedrich Eugenius Teuscher, geb. Bandoeng 18 nov. 1892 (aang. 19 nov. 1892); ouders: Reinhold Hugo Teuscher, oud 32 jaar, zonder beroep, en zijn echtgenote Ernestine Jacquet, beiden wonende te Bandoeng; aangever: de vader; getuigen: [ongerelateerde commies en klerk op het residentiebureau]

 

Bron: BS Bandoeng, huw.reg. 1918, aktenr. 69

Friedrich Eugenius Teuscher, geboren te Bandoeng, oud 25 jaar, machinist bij de N.V. Oliefabrieken 'Insulinde', wonende te Bandoeng, binnen de zes maanden voordien te Batavia, meerderj. zn. van de echtelieden Reinhold Hugo Teuscher, planter, en Ernestine Jacquet, beiden wonende te Bandoeng; vroeger niet gehuwd geweesi; met Jacoba Maria Wilhelmina Moulin, geboren te Soerabaja, oud 17 jaar, wonende te Bandoeng, binnen de zes maanden voordien te Batavia, minderj. dr. van de echtelieden Menso Alting Moulin, hoofdboekhouder op de suikerfabriek Djatibarang, afdeling Tegal, aldaar wonende, en Sara Johanna Leonie Cornelia Meijer, wonende te Semarang, vroeger niet gehuwd geweest. Getuigen: Georg Friedrich Karl Teuscher, oom van de bruidegom, oud 55 jaar, zonder beroep, en Camille Coorde*), oud 50 jaar, juwelier, beiden wonende te Semarang. Het huwelijk is voltrokken ten huize van de bruid, wegens ziekte van de bruid.

*) Camille Coorde tr. 1902 met Eugenie Constance Jacquet (Roosjeroos).

 

Bron: BS Bandoeng, overl.bijreg., aktenr. 124

[schriftelijke aangifte door de Rooms-Katholieke Ziekenverpleging te Bandoeng] Friedrich Eugenius Teuscher, overl. 2 okt. 1936, oud 43 jaar en 11 maanden, laatst gewoond te Bandoeng, gescheiden echtgenoot van Jacoba Maria Wilhelmina Mouln, wonende te Soerabaja, zn. van Reinhold Hugo Teuscher, wonende te Tjimahi, en Ernestina Jacquet, wonende te Bandoeng.

leo48 - 6 jun 2023 - 21:46


Geweldig Leo! Nu kan ik verder puzzelen! Heel erg bedankt iedereen voor de reacties. Ik ben echt onder de indruk van jullie vaardigheden!

Cathelijn van Wijngaarden - 6 jun 2023 - 22:10







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu