stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Problemen met Geo kwartierstraat


Profiel afbeelding

geachte heer Coret,

Ik heb de kracht van kwartierstaatdragers ontdekt. Maar ondervind wat problemen met de Geo Kwartierstaat. Ik onderzoek de Nederlandse voorouders van een Amerikaanse collega, dus het is erg leuk om per generatie per kwartierstaatdrager te kunnen zien waar deze vandaan kwamen. Ik vind het wel jammer dat er maar 6 generaties weergegeven worden, maar dat is niet mijn "klacht"

Laat ik een van mijn kwartierstaatdragers als voorbeeld gebruiken:

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0315/

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0315/geokwart.php

Ik heb voorouders waarvan vermeld is dat ze in Nederland geboren zijn, maar waarvan ik hun dopen of geboorte (nog) niet heb kunnen vinden. Die krijgen dus plaatsnaam The Netherlands mee bij geboorte, maar dat wordt weergegeven als "The"; meer niet. Ook "The United States of America" wordt afgekort als "The of America". Had ik andere landennamen moeten gebruiken?

Ik vind het ook vreemd dat bijvoorbeeld Friesland geen The Netherlands meekrijgt als land. Als je over de derde box van links, met naam Friesland, gaat met je muis krijg je "Lambert Lautenbach, grootvader van Richarla Alida Lautenbach, is in 1863 geboren in Friesland, Gelderland, Nederland". In mijn genealogieprogramma heb ik Friesland als onderdeel van The Netherlands ingesteld, dus ik zie niet waar Gelderland vandaan komt.

Ik vermoed dat u eerst de plaatsnaam herkent via bijvoorbeeld geonames, en dan deze plaatsnamen aan elkaar koppelt. Zo wordt Marion, Iowa, The United States of America bij u "Marion, Iowa, The of America, Iowa, Verenigde Staten".  Ik vermoed dat dit ook zijdelings gerelateerd is aan waarom 11 van mijn plaatsnamen niet eenduidig worden herkent (al is Marion County, Iowa daar niet 1 van). 

 

Kunt u mij adviseren hoe ik het beste mijn plaatsnamen definieer? In mijn genealogieprogramma  zijn plaatsen hierarchisch. Een dorp is onderdeel van een gemeente, een gemeente onderdeel van een provincie, en een provincie onderdeel van een land. Alle 5 de plaatsen zijn individuele records in mijn programma, die gelinkt zijn via dat "onderdeel van" (enclosed by) principe. 

Bedankt alvast,

met vriendelijke groeten

Bastiaan Huisman

Bastiaan Huisman

Geachte heer Coret,

 

Een ander punt is dat de Amerikaanse plaatsen niet worden weergegeven in de "kwartierstaat op de kaart". Neem Helen J Hoogewerf. Haar moeder is geboren in Chicago, Illinois, zoals u hier kunt zien:

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0006/

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0006/geokwart.php

Maar de kwartierstaat op de kaart toont alleen maar mensen in het noorden van Nederland

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0006/kaart.php

 

Met vriendelijke groeten

Bastiaan Huisman

Bastiaan Huisman

Ik zie trouwens ook dat Friesland, dat bij mij als "Province" "enclosed by the Netherlands" is ingesteld in mijn genealogieprogramma, op uw site inderdaad in Gelderland wordt weergegeven op de kaart:

https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaan-van-ee-en-hoogewerf/kwartierstaat/I0315/kaart.php

mvg

Bastiaan Huisman

Bastiaan Huisman

Om u op te hoogte te houden: Ik heb inmiddels wat aanpassingen gemaakt aan mijn plaatsnamen, zoals The Netherlands in Nederland veranderen, maar grappig genoeg wordt Nederland dan als plaats in Overijssel weergegeven :-). Friesland, Nederland is nu Friesland, Nederland, Gelderland, Nederland :-).

Bastiaan Huisman

Ook ik ervaar problemen met plaatsnamen. Als ik bijvoorbeeld de plaatsnaam "Doesburg" invoer, wordt deze niet herkend, terwijl vrijwel iedereen weet dat het om het plaatsje in Gelderland gaat. 

Vervolgens klik ik op "Doesburg" en kom op de site van Geonames, maar ik kan nergens iets selecteren om het te corrigeren. 

Ik heb een aantal schrijfvarianten geprobeerd, elke keer een nieuwe Gedcom export gemaakt, elke keer opnieuw geupload en elke keer gerefresht, maar dat geeft nog steeds hetzelfde resultaat. Zeer ongebruiksvriendelijk dus!

Graag zou ik willen horen hoe ik het in dien te voeren of hoe ik het kan oplossen zodat de plaatsnaam wel herkend wordt.

 

Hetzelfde geldt voor de plaatsnaam "Zwolle". Dacht zelf dat daar geen misverstand over kon ontstaan, maar Geonames wist niet wat ik bedoelde...

Tom Brouwers

Het probleem doet zich inmiddels voor bij de volgende plaatsnamen die niet worden herkend:

- Zwolle 

- Horst (in Limburg)

- Horn (ook in Limburg)

- Doesburg (in Gelderland)

- Essen, Nordrhein Westfalen (Duitsland)

 

Weet iemand hoe ik de juiste plaatsnaam eraan kan koppelen op GeoNames?
Of hoe de juiste invoer hiervan luidt, zodat ik het kan aanpassen, een nieuwe export kan maken, opnieuw kan uploaden en vervolgens refreshen? 

Tom Brouwers

Ook Vianen moet o.a dubbel ingevoerd worden, bij de ene persoon gat het goed bij de andere persoon met vergelijkbare gegevens volgt een foutmelding dat de plaatsnaam niet eenduidig herkend wordt!

Vr. Groet Johan.

Uitgeschreven lid

Jammer dat hier geen antwoord op komt, ik heb ook problemen met de plaatsnamen. Bijvoorbeeld

Klundert, Noord-Brabant, Nederland en

Hogebeintum, Friesland, Nederland, of Hogebeintum, Ferwerderadeel, Nederland.

Ik weet niet hoe ik het nog zorgvuldiger kan omschrijven.

Als ik op de link klik word me niet duidelijk hoe ik de plaats zo kan omschrijven, dat hij hem herkent.

J.A. van der Ent


Ook ik heb dit probleem met Katwijk, Als ik dit invoer wordt hij aan Katwijk, nb gekoppeld Ook Katwijk, zh of Katwijk (Zuid-Holland) wordt gekoppeld aan Katwijk, nb

Alleen Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn gaan wel goed

 

Hoe kan ik dit oplossen

Ronald MouritsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu