stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » geonames en Google Map: Rühle


Profiel afbeelding

Rühle komt 142 x voor in m'n database, ingevoerd als Rühle, Meppen, Landkreis Emsland, Lower Saxony, Germany, toch geen lampje op de Google Map. Rühle komt 2x voor op geonames.org, die ik bedoel is hit 1 in de zoekresultaten. Schwefingen , ook vlakbij Meppen, is uniek op geonames en wordt wel correct getoond op de Google Map. M'n vraag is: hoe krijg ik een lampje voor 142 x Rühle op de Google Map? Samenvoegen met 'n andere plaatsnaam die wel getoond kan worden vind ik vooralsnog geen optie.  

ruhle google map

Pauline Berens

Dit probleem en ook hetgeen u eerder noemt voor de plaatsen Heede, Hilter, Hahnentange, Hamme, Borken en Neuenhaus treedt ook op bij veel Nederlandse plaatsen en waarschijnlijk ook elders. De melding over eenduidige plaatsnamen is vaker onterecht dan terecht. Daarom gebruik ik deze functie als volgt:

  • Controleren of er sprake is van twee plaatsen met dezelfde naam op verschillende locaties, bijvoorbeeld Katwijk kan zowel in Zuid-Holland als in Noord-Brabant zijn. In dat geval vul ik de informatie aan en wordt het Katwijk ZH (of Katwijk NB).  De foutmelding verdwijnt hierdoor overigens niet, alleen weet ik vervolgens zélf dat er geen probleem is.
  • Als er geen sprake is van twee verschillende locaties voor een plaatsnaam, negeer ik de melding gewoon.

Met vriendelijke groet,
Jan Verkade

Jan Verkade


Bedankt voor het meedenken Jan, ook al is m'n probleem hiermee nog niet opgelost, want het gaat me om de werking van markers op een Google Map.

Pauline BerensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu