stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Zoekakten.nl is veranderd!


Profiel afbeelding

zoekakten.nl ; Het zoeken naar, gaat veranderen, b.v;  Geboorten tussen 1828-1842 geeft  Error;  gebruik “snel  zoeken” via index per film. Dit werkt volgens mij niet sneller.

De uitkomst  voor een  Im. vermelding is dan anders heb ik ontdekt, waarom gebeurt dit ??, weet iemand hier een antwoord op?

H.B. Bel

H.B. Bel

Kunt u in deze string wellicht een antwoord vinden op uw bevindingen?

https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/54712/0

mvg-Ben

Ben Wegman

@Heer Bel,

Zoekakten is niet veranderd, maar heeft bij ongeveer 2 % van alle 200.000 gepresenteerde films last van een recente wijziging, die door FamilySearch is aangebracht. Het gaat dan met name om BS-films van Gelderland. Zie ook de melding op de hoofdpagina.

Als alternatief wordt bij de bewuste films een melding gegeven plus de mogelijkheid om de films op een andere wijze te kunnen raadplegen.

Beter iets dan niets.

zoekakten.nl

Als de catalogus in een bibliotheek verwijst naar een boek en de uitgever heeft een nieuwe druk uitgebracht die onder dat nummer op de plank staat ga je toch ook niet mopperen dat de catalogus niet klopt?

Annemarie57

Aan zoekakten.nl is dus wel wat veranderd, de schuld ligt bij een ander. Er is dan ook denk ik niets aan te doen.

Ik heb bij circa 1500 personen een vermelding van het Im. nr gegeven, waarvan een vrij groot aantal nu fout is weergegeven en dat is vervelend, maar weet niet welke personen dat zijn, zo blijf ik wel bezig met zoekwerk.

met groet, H.B. Bel 

H.B. Bel

- vervallen

Jan_K.

@Heer Bel,

Zoals al eerder gemeld, zoekakten is niet verandertd, maar de site waarnaar door zoekakten verwezen wordt wel.

Der ervaring leert dat bronvermelding via een url niet verstandig is. Elke site kan deze om o.a. technische redenen in de loop van de jaren ineens wijzigen.

Naast de url is het verstandig om in geval van (o.a. bij FamilySearch) wat extra gegevens te bewaren zoals plaatsnaam, type akte en aktenummer / datum met het scannummer. Bij wijziging is alles dan toch nog via andere url's snel te achterhalen.

zoekakten.nl

U hebt gelijk, ik heb hier niet goed over nagedacht, en nogal wat inspanning verricht om het voor belandstellenden naar dezelfde gegevens wat gemakkelijker te maken.

Ik ga het dan ook weer veranderen.

Met dank voor de tip,

H.B. Bel

H.B. Bel

@Heer Bel,

Stuur maar enkele voorbeelden, die het niet meer doen, naar zoekakten. Mogelijk kan ik de nieuwe url-adressen achterhalen.

zoekakten.nl


Voorbeelden kan ik zo een twee drie niet geven, maar de wijzegingen kunt u vinden in geboorten na 1811, o.a. de plaatsen Zelhem, Doetinchem, Ambt Doetinchem enz.

Ik ga de vermeldingen weghalen met uitzonderen van zoekakten.nl

H.B.Bel. 

H.B. BelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu