stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Veranderingen in setup van website. opgelost



Profiel afbeelding

Heb enkele dagen geleden vastgesteld dat de layout of setup van Familysearch is veranderd. Niet meer de gebruikelijke balk rechts op het scherm om in te loggen en de mogelijkheid om 14 dagen online te blijven. Ze hebben een nieuwe startpagina met mogelijkheden om in te loggen via Facebook, Chrome of met je gebruikelijk emailadres en paswoord. Maar er is geen link meer om 14 dagen ingelogd te blijven.

Ook zijn er nu microfilms met records waar het niet meer mogelijk is om deze te downloaden wegens "contractuele beperkingen" Wat dit inhoudt is mij nog een raadsel. Als je de muis op de downloadknop plaatst, krijg je een groen ronddraaiend verbodscirkeltje. Of dit bij alle microfilms het geval is, weet ik niet, zal het gebruik moeten duidelijk maken.

Ik heb daarjuist nog in de genealogiegroep "Familiekunde, Genealogie en Stamboomonderzoek" in facebook met collega's conversaties gehad en een dame vertelde dat ze de "opslaan als" (save image as) methode toepaste. Dit ook geprobeerd en die mogelijkheid geeft beter resolutieresultaat dan de Greenshot scan die ik ervoor had gebruikt. Andere leden in de groep stelde nog enkele mogelijkheden en software voor, maar de save image as voldoet wel om aktes te downloaden en op te slaan op de pc.

Hopelijk is deze info hier in Stamboomforum welkom en voor velen nuttig.

Vriendelijke groet vanuit Liloan, Cebu, Filipijnen.

André

Andr? Ignoul - 28 nov 2023 - 10:36

André,

De beperking in FamilySearch voor het downloaden van beelden geldt alleen voor beelden van archieven die beheerd worden door het Nationaal Archief in België.
De gewijzigde inlogpagina geldt voor iedereen overal, maar is -dunkt mij- slechts een kleine moeite.

Michaël

Boers 2 - 28 nov 2023 - 15:50

okee, bedankt Michaël voor de reactie.

Hebben wij Belgen dus weeral pech, hahaha. Maar okee, ik gebruik nu de "save image as" mogelijkheid alhoewel ik toch downloaden gemakkelijker vind omdat op die manier de akte bij 100% het hele pc-scherm vult wat voor mij het lezen wat aangenamer maakt door mijn verzwakte ogen.

Ja, klopt wel dat het een kleine moeite is om in te loggen, moet zien hoelang dat ik online kan blijven. Toen nu toe vandaag nog niet opnieuw moeten inloggen na onderbrekingen voor mijn avondeten, dat valt dus nog mee.

Groetjes, 

André

Andr? Ignoul - 28 nov 2023 - 16:08

Andre,

wellicht bekend, maar hier in de Philippines zijn ALLE records niet toegankelijk via het publieke internet. Vergaande data privacy. 

Edoch, als je een FamilySearch Center bezoekt, worden deze veelal wel toegankelijk. 

Wellicht ook van toepassing op de Belgische records, er is een FamilySearch Center in Liloan, doe daar eens navraag.

Mijn ervaring: behulpzaam en vriendelijke mensen, ontoegankelijke records gaan open, en kunnen worden gedownload danwel via email worden verzonden. 

Heb ook een PB gestuurd, neem maar eens contact op.

Vriendelijke groet vanuit Pajac Mactan, Cebu, Frans 

Frans A. van Lier - 29 nov 2023 - 05:00

Hallo Frans, goede middag.

bedankt voor de contactopname. En verbaasd dat je op Mactan woont. Ik woon hier in Liloan sinds 2012 na gescheiden te zijn in België. 

Ik ben er nog niet toe gekomen om akte op te vragen van de familie van mijn echtgenote hier op de Filipijnen. Heb haar en haar broers en zussen en de nakomelingen wel in de stamboom staan. Maar ik weet uit ondervinding hier wat een rompslomp het is om een document aan te vragen en al die wachtenden in ieder lokaal van overheidsdiensten.Absurd en zo ongeorganiseerd allemaal. Ook weer te verwachten in januari als ik naar de Immigration voor mijn jaarlijkse bijdrage moet gaan. 

Begin dit jaar moest ik mijn ACR laten vernieuwen, wat een leugens en afzetterij door dat personeel om hun eigen zakken te kunnen vullen. Bah bah bah.

Helemaal geen idee gehad dat er overal ter wereld FS Centers zijn en al zeker niet verwacht dat er hier in Liloan zich een zou bevinden. Ben jij hier al ergens in een FS Center geweest, dat je ervan op de hoogte bent??

Heb jij mij een PB gestuurd, bedoel je?? En waar dan? Hier in Stamboomforum? Heb in messenger van faceboek gekeken maar dat ben ik je naam niet tegengekomen. Estela Ignoul is de naam.

 

Maak weinig gebruik van dit Forum, in feite te weinig, en het spijtige is dat er van de beide Limburgen weinig of geen leden blijken te zijn om mee in contact te komen of informatie uit te wisselen. Als ik reacties lees is het overwegend allemaal van hogerop in Nederland, waar ik geen banden mee heb. In facebook zijn wel verschillende genealogiegroepen bij wie ik al eens te rade ga voor een transcriptie van een latijnse tekst of zo.

Ga je hier alvast ook een vriendenverzoek sturen, zag juist dat dit mogelijk is. En we kunnen via email eens wat afspreken, alhoewel ik zelden het huis uit ga. 

Groetjes, 

André

Andr? Ignoul - 30 nov 2023 - 07:52 (laatst bijgewerkt 30 nov 2023 — 09:45 door auteur)

@ Andre,

Het is, teneinde evt misbruik van je mailadres te voorkomen, aan te bevelen je mailadres uit je bericht te verwijderen, Je kunt met elkaar in contact komen door op de naam van de persoon onder zijn of haar bericht te klikken en te kiezen voor - neem contact op. Jouw mailadres verwijderen kun je door rechtsonder jouw bericht met het adres te kiezen voor bewerk.

mvg-Ben

Ben Wegman - 30 nov 2023 - 09:17


Bedankt voor de aanbeveling Ben Wegman. Is bij deze gebeurd. Moet effe kijken of Frans zijn email er nog staat zodat ik het kan opslaan. 

groetjes, 

André

Andr? Ignoul - 30 nov 2023 - 09:47







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu