stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Jansen de Limpens familiewapen


Profiel afbeelding

Een naam tussen ".." geeft inderdaad meer resultaat, via Internet werken is mijn beroep maar deze tip kende ik nog niet. Mijn hartelijke dank daarvoor! Ik heb veel meer info gevonden maar het spoor loopt toch dood (vooralsnog) en ja, ik wil inderdaad het naadje van de kous weten.

Bij het CBG heb ik onderstaand gevonden nadat het stempel met wapen in mijn bezit was gekomen.
Ideaal om op trefwoord te kunnen zoeken. (Soms met onverwacht vervolg. Ooit ben ik in bezit gekomen van een antieke dameszegelring en jaren later trouwde ik met een achterkleinzoon van deze mevrouw. Een zeer gelukkig huwelijk :))
Nu nog het plaatje van de familie Janssen de Limpens compleet krijgen en dankzij al jullie speurwerk en suggesties ben ik all een heel eind. Dank, dank!


Familiewapen Janssen de Limpens Wapen: in zilver drie blauwe kepers.
Helm aanziend, gekroond.
Helmteken een uitkomende zwarte vogel met gespreide vleugels.
Dekkleden blauw, gevoerd van zilver.
Wapenvoerder: Janssen
Bron: 1

Wapenvoerder: Janssen - de Limpens
Bron: 1

Bron 1:
1. CBG, H Li fam. J.M. van der Venne. Limburgsche wapens, Maastricht 1925, blz. 137.

 

Ike Roelfsema

Nog even een aanvulling op e.e.a. : het wapen staat in kleur afgebeeld op p. 392 van C.E.G. ten Houte de Lange, Repertorium Familiewapens vann bekende Nederlandse Geslachten, 's-Gravenhage-Rotterdam 2001, met als onderschrift: Jansen; Jansen de Limpens [Urmond]. Het is geen moeite om het even te copiëren en op te sturen. Heimerick Tromp, den Haag.

H.M.J. Tromp


Hartelijk dank voor uw aanbod!

Ik heb u een privé berichtje gestuurd met mijn gegevens.

Ike RoelfsemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu