stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Familiewapen familie LangewegProfiel afbeelding

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hallo,

Via mijn Hyves, kwam ik op bijgaande foto van de familiewapen van Familie Langeweg. Op internet kan ik er helaas niets over vinden. Wie heeft er tips waar ik nog meer zou kunnen zoeken of wie kent dit familiewapen??? Ik zou graag willen weten van welke tak dit wapen komt en of het mijn mijn tak een relatie heeft.

Dank je wel,

Jolanda

Jolanda Jansson - 1 dec 2010 - 17:21

Hey Jolanda!  

Ik heb een hele tijd terug ookal eens contact met je gehad! Had al geprobeerd je weer ergens te zoeken en dan kom ik je heir weer tegen! Inmiddels ben ik verder met mijn stamboom en ook ik stam af van de Langewegen uit Klundert. Over het wapen weet ik echter nog niets! jij inmiddels misschien wel?

Gr Tim Langeweg

Tim Langeweg - 20 mei 2013 - 00:23

Hoi Tim,

Leuk om weer iets te horen, ik ben helaas niet verder met het stamboomwapen, niemand schijnt er iets vanaf te weten, misschien kom ik er tzt wel weer wat info over tegen.

De verste Langeweg die ik heb is van 1642, geboren in Zevenbergen, en dat was Seger Janzs Langewegh.

Zijn vader was Jan Mathijsse Nelemans, waarschijnlijk is deze Seger naar het dorpje Langeweg vertrokken en heeft toen de naam Langewegh aangenomen. Maar dat zijn vermoedens. Als ik de Nelemansen nog verder terug ga kom ik tot 1465, maar dit is wel het einde, er valt niets meer te vinden.

Maar tot oktober heb ik vrij weinig tijd om te zoeken ivm mijn werk, de wintermaanden spendeer ik weer veel tijd hieraan.

Groetjes uit Luxemburg,

Jolanda

www.facebook.com/jolanda.jansson

https://twitter.com/VisitLuxemburg

Jolanda Jansson - 27 mei 2013 - 10:55

Hoi Jolanda, 

Het is inderdaad een tijdje geleden. Ik ben inmiddels Bij Barthel Claesz. In welk jaar hij is geboren of overleden is niet bekend, maar er is bekend dat hij in 1635 aan den langewegh woonde in Grootpolder, Klundert. Zijn zoon Gerrit Bartholomeus Langeweg is in 1699 overleden. Verder dan Barthel kom ik op dit moment niet. Een aantal generaties is in Klundert gebleven, maar Gerrit Langeweg uit 1707 komt mijn tak bijna volledig uit Dordrecht.
Ik ben inmiddels dus wel al wat verder en ben van plan om het in te sturen naar het CBG. Zij hebben nog twee collecties met wapens waar ze in kunnen zoeken en hopelijk kunnen ze dan meer vertellen.

groetjes Tim

Tim Langeweg - 27 mei 2013 - 21:33

Hoi Tim, sorry dat ik niet meteen antwoord, maar heb een drukke baan en niet altijd tijd om meteen te reageren.

Dat verhaal dat jij nu net verteld klinkt me ook bekend in de oren. Als ze eerst anders heetten en toen ineens Langewegh moet dat wel ergens betrekking hebben op het dorp Langeweg of de straatnaam. Ik ga daar toch eens proberen wat verder naar te zoeken. Maar dat zal vanaf november pas weer kunnen, heb van maart tot november vrij weinig tijd om hieraan te werken. Ik ga deze mail eens uitprinten en op mijn stapeltje papieren leggen en dan eens kijken hoe ik verder kom. Doe ik in de tussentijd iets vinden dan meld ik me weer via het forum. Klundert komt trouwens ook bij mij in de stamboom voor van de langewegs. Ergens zal er vast wel een link zijn.

Ik houd je op de hoogte,

fijn weekend en groetjes, 

Jolanda

www.facebook.com/jolanda.jansson

https://twitter.com/VisitLuxemburg

Jolanda Jansson - 1 jun 2013 - 11:35

Hoi Jolanda, 

Dat geeft helemaal niets.
Ik zal in de tussentijd proberen iets verder te komen. Ondertussen laat ik nu bij het CBG uitzoeken of ze iets over het wapen kunnen vinden, misschien komt daar nog iets uit.

Misschien is mijn emailadres dan handiger? rodericklangeweg@hotmail.com

Vriendelijke groet,

Tim Langeweg

Tim Langeweg - 1 jun 2013 - 22:01

Hoi Tim,

Probeer via de gewone mail naar jou te verzenden, maar krijg de mail terug. Ik geef je het mijne dat is : Jolanda@maastricht.lu , misschien lukt het zo.

Groetjes,

Jolanda

Jolanda Jansson - 3 jun 2013 - 18:29

beste tim, ben je al iets meer te weten gekomen over het familie-wapen van langeweg? groet van margreet ruijgrok-langeweg.

margreet langeweg. - 7 nov 2013 - 13:04

Heb jij de ontbrekende datums van deze 2 echtparen ?


Gerrit Bartholomeusz Langeweg is geboren in 1674 in Klundert (Moerdijk W-B). Gerrit is overleden op 02-04-1699 in Klundert (Moerdijk W-B), 24 of 25 jaar oud. Gerrit trouwde in Klundert (Moerdijk W-B) met Marijtje Hendricks de Wit. Marijtje is geboren in 1677 in Westwoud (Drechterland-NH), dochter van Hendrik Cornelis de Wit en Grietje Cornelisdr.. Marijtje is overleden op 24-11-1737 in Oosterblokker (Hoorn-NH), 59 of 60 jaar oud. Marijtje trouwde later op 18-08-1709 in Oosterblokker (Hoorn-NH) met Theunis Cornelis Blokker (1685-1733).

+++++++

Hermanus (Herman) Langeweg is geboren op 18-04-1921 in Zevenbergen (Moerdijk W-B), zoon van Gerrit Seger Langeweg en Jaapje Korteweg. Hermanus is overleden op 25-03-2008 in Poortugaal (Albrandswaard), 86 jaar oud. Hermanus trouwde met Cornelia Maria (Corrie) van Dongen.

Bedankt vast voor je reactie..

Frans de Wit

Frans de Wit - 20 nov 2013 - 14:05

Beste Frans, in mijn tak van de Langewegs komen deze namen niet voor, misschien hoor je nog iets van Tim of Margreet, dat ze bij hun voorouders voorkomen.

Groetjes, Jolanda

Jolanda Jansson - 20 nov 2013 - 14:58

Hoi Frans, 

Welke data wil je precies?
Misschien ben je bekend met myheritage? Daar heb ik mijn stamboom zover online staan, misschien kan je daar in zoeken? De naam Seger komt volgens mij wel veel voor bij Jolanda in de stamboom? maar weet ik niet zeker eigenlijk

Groeten Tim

Tim Langeweg - 21 nov 2013 - 18:56


Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik zoek van het eerste echtpaar de doop en trouwdatum van beiden. En van het tweede echtpaar de trouwdatum en haar gegevens...

Bedankt voor je moeite vast, ja ik kan het wel, kan je me de link anders toesturen aub?

vr.gr. Frans d e Wit

Frans de Wit - 22 nov 2013 - 12:41Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu