stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » wie weet meer over dit wapen


Profiel afbeelding

Beste leden,

Wie kan mij meer informatie verstrekken over dit wapen.

De afbeelding heb ik geplaatst bij zoekplaatjes.

https://www.stamboomforum.nl/zoekplaatjes/details.php?id=2378

Alvast hartelijk dank!

groet,

Vonnie

hallo,

Is er iets van een context? (Waar is de afbeelding aangetroffen? Staan er nog andere wapens daar afgebeeld? Worden er andere personen genoemd? Welk land? Welke tijd? etc. etc.)

Dat zou het nazoeken makkelijker maken. 

Vooralsnog kan ik het wapen in het hoofdveld, het wapen in het vrijkwartier en ook de combinatie daarvan niet plaatsen. Enkel op de heraldische beschrijving zoeken heeft in elk geval nog niets opgeleverd.

groet,

Kasper Ludeman

Beste Ludeman,

Dank voor uw reactie.

Over het wapen heb ik niet veel informatie.

Ik weet wel dat het 6 rode bollen of penningen zijn en dat de familie De Bolonge 6 gouden bollen als wapen heeft. Over dit wapen heb ik tot op heden niets kunnen vinden, ook niet in diverse heraldische boeken e.d. De namen die heb ik zelf al uitgezocht en ook hieruit is geen relatie m.b.t. tot de naam Bologne. De namen plaats ik daarom hier niet.

De familie de Bologne komt uit Frankrijk. Het is een protestantse familie en enkele familieleden waren in 1580 in Brazilie, in 1640 in Portugal.

De nederlandse familieleden vluchten met schepen naar Frans West Indie naar Martinique vanwege hun godsdienst zijn ze verdreven en vertrokken in 1644 naar Guadeloupe.

groet,

Vonnie

De bollen zijn niet goud, maar rood (keel), de achtergrond is goud, ook bij Boulogne Lachen

Hoe dan ook, dat heeft inderdaad wel wat weg van het wapen de graven van Boulogne. Dat wapen heeft echter maar 3 bollen. (D'or, à trois tourteaux de gueules)

Bovendien is de familie die dat wapen voerde al in de 12e eeuw uitgestroven.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Maison_de_Boulogne

Een enkele graaf van Boulogne voerde ook 4 bollen. Étienne de Blois, koning van Engeland, die gehuwd was met Mathilde de Boulogne en daarmee graaf van Boulogne was, voerde die in die hoedanigheid wel weer een wapen met 6 bollen:

Maar er zijn ook nog wel een paar anderen met een soortgelijk wapen. En dat is dan nog alleen het vrijkwartier. Het is misschien beter de aandacht eerst te richten op het hoofdveld. Helaas daarvoor tot nu toe weinig aanknopingspunten. 

Maar, de afbeelding moet toch ergens vandaan komen? Waar heb je die gevonden? Het moet toch ergens staan waardoor je wil weten bij wie het hoort? Elk aanknopingspunt kan waardevol zijn.

groet,

Kasper Ludeman


Beste Ludeman,

Een onderzoek van de namen waar ik een half jaar mee bezig ben geweest geef ik niet zomaar vrij.

Wat weet u in het algmeen over heraldische wapens? Bent u een deskundige op dit gebied?

groet,

Vonnie
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.