stamboomforum

Forum logoFora » Familiewapens » Betekenis familiewapen van IJsseldijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik sta op het punt om ons familiewapen te laten registreren. alvorens dit te doen zou ik graag willen weten wat de betekenis is/kan zijn van het wapen. Het wapen duikt op eind 17e eeuw en begin 18e eeuw in Elst Gelderland. O.a. op een grafsteen in de NH kerk van Elst van Arien van IJsseldijk geboren 25 april 1679 en gestorven 2 mei 1737. Arien was schoolmeester, koster en secretaris van het ambt Over-betuwe. Zijn vader was  rentmeester van de domeingoederen van het Sticht Utrecht. Ik denk zelf dat er link ligt naar het Sticht Utrecht aangezien er sterke overeenkomsten zijn met het wapen van het Sticht Utrecht.

Ons familiewapen is in diverse wapenboeken terug te vinden. De beschrijving is; op een zilverveld drie geankerde kruizen in rood, in het helmteken een zelfde kruis gevat in een zilveren vlucht.

Wat is, cq  kan de betekenis zijn  van een rood geankerd kruis? Betekent het getal 3 iets. Hoe kan ik enige zekerheid krijgen dat er link ligt met het sticht Utrecht?

Michel IJsseldijk

Michel IJsseldijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!