stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » wapenschild van noordenProfiel afbeelding

zeer geachte,

kunnen jullie ook een wapenschild verzorgen onder de naam van noorden, mijn man is daar erg nieuwschierig naar,

b.v.d. fam r.v.noorden

------

e-mailadres verwijderd

en topic naar het juiste forum verplaats

Moderator

sonja van noorden - 16 feb 2015 - 19:40

Alsjeblieft.

Veel plezier ermee.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 16 feb 2015 - 20:51

En nu nog bewijzen of je er van afstamt, want je vraag is een sprong in het duister en dient bewezen te worden met een stamreeks.

Jan ik begrijp je zinsnedeAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Everardus Rollema - 16 feb 2015 - 21:05


Hallo Sonja,

Ik wil toch even iets zeggen over die familiewapens en dat geldt ook voor jouw vorige vraag over het wapen van de familie Bolkenstein.

Er zijn op internet en in boeken heel veel familiewapens te vinden en je vindt er altijd wel een, maar meestal meer, op de familienaam die je zoekt.

Je mag eigenlijk niet zomaar een familiewapen met jouw naam gaan 'voeren' (= gebruiken). Je krijgt er geen gevangenisstraf of zo voor, maar het hoort niet. Het voeren van een wapen van een andere familie heet usurpatie.

Wil je een bestaand familiewapen voeren, dan moet je aantonen dat je afstamt van degene die het wapen oorspronkelijk heeft gevoerd. Met (alweer) een moeilijke term: je moet een agnatische afstammeling zijn van de wapenvoerder.

Je ziet dat het best wel ingewikkeld in elkaar zit, wat familiewapens betreft.

Bij mijn profiel zie je een familiewapen staan. Dat heb ik laten ontwerpen, dat kun je ook altijd nog doen. Dan is het echt jouw wapen en voer je niet het wapen van iemand anders met dezelfde naam.

Maar wat Everardus zegt kun je ook doen: proberen om aan te tonen dat je afstamt van degene die het wapen heeft gevoerd. Dan moet je 'gewoon' je stamboom zo ver mogelijk uitzoeken en dan merk je vanzelf of je het wapen mag voeren.

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust, daar is het stamboomforum voor.

Mvg

Bas Lems - 16 feb 2015 - 21:22Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu