stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Familiewapen de GraafProfiel afbeelding

Hoi hoi,

Mijn oudoom heeft gehoord dat er een familiewapen moet zijn van de familie van zijn oma (de Graaf). Nu kom ik meerdere familiewapens tegen van de Graaf. Hoe weet ik welke ik moet zoeken en waar kan ik het beste kijken?

 

Gr

Dominique

dlinvz - 26 feb 2016 - 11:08

Volgens mij moet je eerst de familiegeschiedenis uitgezocht hebben. Dus qua afstamming zover mogeljk terug. En daarna kun je gaan kijken of er een familiewapen is geregistreerd.

http://www.wazamar.org/Familiewapens-in-de-Nederlanden/Familiewapens/a-famwap-wapens-zoeken.htm

MOcht er al een familiewapen binnen de familie circuleren dan kun je nazoeken wat de oorsprong is van het familiewapen. 

mvg-Ben

Ben Wegman - 26 feb 2016 - 11:28

Je zult inderdaad eerst je stamboom moeten uitzoeken tot minstens 17e eeuw f eerder en uitvogelen welke personen de wapens gevoerd hebben die je hebt gevonden.Als je kunt antonen dat een van de wapendragers in mannelijke lijn van dezelfde voorvader afstamtdan zit je goed. Maar zonder gedegen onderzoek kom je er nooit achter vrees ik. Er zijn meer families die geen wapen hadden dan families die er wel een hadden. In mijn wartierstaat komen slechts zeer weinig families met wapens voor............

Annemarie57 - 26 feb 2016 - 12:28

Zit nu in 1785 met de laatste die de Graaf heette. Zijn vader heet geen de Graaf, maar Roelofs.

dlinvz - 26 feb 2016 - 12:31


Maar ook die zal een vader gehad hebben, gewoon doorzoeken! Het kan natuurlijk best zijn dat er uit de stamvader meerdere families zijn ontstaan, dat is niet ongewoon. Wel is de kans heel klein dat er daneen wapen gevonden zal worden op naam van De Graaf.

Annemarie57 - 26 feb 2016 - 21:43Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu