stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Familiewapen Montijn


Profiel afbeelding
Hallo allemaal, Al een tijdje weet ik dat de Familie Montijn een wapen heeft en dat deze uit de 18de eeuw komt. Echter de betekenis van de onderdelen zijn voor mij, na een tijdje research, onbekend. [url=https://postimages.org/][img]https://i.postimg.cc/3wqMDP5P/FB-IMG-1555193016741.jpg[/img][/url] Wie kan mij helpen met de individuele betekenissen?

mike montijn

correctie link en afbeelding:

https://postimg.cc/Mc13C3GD

richard ambagtsheer

In de christelijke traditie staan hart en anker voor liefde en hoop. Eigenlijk hoort het kruis voor het geloof er nog bij. Waarom hier het hart twee keer door een pijl wordt doorstoken weet ik niet. Men kan echter zo zijn vermoedens aanstellen...

Rodion Farjon

Het is zeker geen oud wapen. Er zijn een aantal opmerkelijke zaken welke vreemd zijn. Zo is het helmteken afwijkend van het wapen. De Arendskop komt namelijk helemaal niet terug in het wapen. Terwijl het helmteken altijd ontleend is aan het wapen. Ook de kleuren van de deklkeden zijn opmerkelijk. Rood en Blauw dat is heel apart twee kleuren. Ook de voorstelling op en van het wapen. De beide pijlen zijn blauw (metaal) van kleur. Dit is ook heel opmerkelijk daar het veld van het wapen geel (goud) kleurig is. Ik zie bij je profiel een wapen waarvan de dekkleuren alleen rood en geel zijn. Dus wat is nu juist. Persoonlijk zou ik twijfelen aan het correctheid van dit wapen en ik zou meer denken aan een fantasiewapen, maar goed niet is uit te sluiten. Waar heb je de oudste vermelding gevonden. Dat is heel belangrijk om de oorsprong te achterhalen

J. van der Linden

Als eerste wil ik iedereen bedanken voor de hulp en reacties.

Ik heb zelf op het CBG de volgende info gevonden:
https://cbgfamiliewapens.nl/zoeken?search=montijn&collection=Familiewapens

De eerste afbeelding (dank voor de juiste link) kreeg ik via mijn familie groep op FB.
Mijn Profielfoto kreeg ik in de persiode dat hyves populair was. Ik had daar toen ook een groep voor Montijn.

Benieuwd hoe het verder gaat.

mike montijn


Johannes Baptist Rietstap beschreef het wapen al (Montyn) in Amorial general, Gouda 1828-1891 (http://cbg-heraldiek.blogspot.com/2010/11/rietstap-2e-druk-digitaal.html)

W. van der KooijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu