stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Familiewapen Boeree


Profiel afbeelding

Forumgenoten,

een jonge collega van mij genaamd Justus Boeree liet mij een foto zien van een familiewapen Boeree. Hij weet echter niets over de herkomst en achtergrond van dit wapen. Graag wil ik hulp om erachter te komen wie bijvoorbeeld de aanvrager van dit wapen is, en wat de betekenis is.

Namens Justus dank!

Michael van der Zee

Hallo Michael, ik heb meteen op de site van het CBG (Centraal Bureau Genealogie), maar daar was op hun site "0" resultaten over een familie wapen met de naam Boeree. ????

DHv. E.

Ik had inderdaad ook al geen treffers bij het CBG.

Michael van der Zee

Rietstap geeft ook geen treffers. Mogelijk afgeleid van Borry (met overigens een ander wapen), zie boek "Nederlandsche familiewapens" (1936-1939), blz 76 en verder ( https://www.delpher.nl/nl/boeken/view?coll=boeken&identifier=MMKB06%3A000009396%3A00082&objectsearch=boeree )

W. van der Kooij

Het Gelders Archief bewaart het persoonlijk archief van Th.A. Boeree (1879-1968) https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven/?mivast=37&mizig=210&miadt=37&micode=2171&milang=nl&mizk_alle=%202171%20Collectie%20Boeree&miview=inv2

Hij was beroepsmilitair en amateur historicus en genealoog. Het zou mij niet verbazen indien hij een heraldisch wapen bezat.

 

Michaël Boers

Boers


Dank voor jullie reacties.

[e-mailadres verborgen] van der Kooij: mijn collega's familie komt uit Haarlem en omgeving. Het zal mij niets verbazen als hij aansluiting heeft met Borry.

@Boers: ik vind jouw suggestie dat het wapen wellicht tot Th.A. Boeree behoorde zeker de moeite waard om hier verder op in te gaan.

Gr. Michael van der Zee

Michael van der ZeePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu