stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Milet de Saint de AubinProfiel afbeelding

familiewapen van Milet de Saint Aubin is dat er ook?

E.Krijt - 5 apr 2024 - 13:19

Jan CIavaux - 5 apr 2024 - 14:02 (laatst bijgewerkt 5 apr 2024 — 14:05 door auteur)

Ik ben er nog niet zo zeker van dat er geen wapen is. De familienaam Milet de Saint Aubin is afgeleid van de familienaam Saint Aubin en voor die naam zijn diverse wapens in de Armorial général opgenomen. Zie de informatie op https://gw.geneanet.org/keizerkarel?lang=fr&pz=sophia+frederice+amalia&nz=teune&p=jean+baptist+augustin&n=de+st.+aubin door Philip van Daal.

Jean Baptist André Chretien Milet de Saint Aubin werd als jonkheer en baron vermeld en -indien dit waar is- zou het onbestaanbaar zijn dat hij geen wapen voerde. Zijn vader kwam uit Thionville. Maar, Philip van Daal vermeldt geen wapen voor deze familie.

Het is ook mogelijk dat de adelijke titel een fabeltje is en dikdoenerij van een Milet de Saint Aubin die onderluitenant in het Nederlandse leger in Suriname was.

Michaël

Boers 2 - 5 apr 2024 - 15:17


Dag Michaël,

dat laatste zal het geval zijn.
Delpher.nl geeft ruim 600 hits op deze achternaam.
Niemand daarvan is jonkheer of baron.

Ook de familienamenbank van het CBG maakt geen melding van een titel
https://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/detail_naam.php?gba_lcnaam=milet+de+st+aubin&gba_naam=Milet+de+St+Aubin&nfd_naam=Milet+de+St+Aubin&operator=ew&taal=

Verder is er geen wapen vermeld in https://cbgfamiliewapens.nl/

Jan CIavaux - 5 apr 2024 - 15:40Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu