stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Aflevering Jan Jaap van der Wall #ververProfiel afbeelding

Vanavond (16 januari 2001) om 21:05 op Nederland 2 de tweede aflevering in de tweede serie van Verborgen Verleden met dit keer Jan Jaap van der Wal.


Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Van de NTR site: "Als cabaretier Jan Jaap van der Wal op zoek gaat naar de humor bij zijn voorouders, stuit hij op een verre van komisch verhaal. Hij ontdekt, dat zijn overgrootvader tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een onmogelijk dilemma kwam te staan: kiezen voor zijn gezin en zijn loopbaan bij de politie of de stem van zijn geweten volgen? Voor net zulke belangrijke keuzes hebben ook voorouders van Jan Jaap gestaan in een veel vroeger verleden. Om daar meer over te weten te komen, reist Jan Jaap via Slot Loevestein naar een piepklein eiland in de Atlantische Oceaan."


Discussieer hier mee over deze aflevering, over politie tijdens WOII of Schotse huursoldaten in Nederland.

Bob Coret - 16 jan 2011 - 13:48


Ik heb de aflevering met JJ vd Wal met veel interesse bekeken. Toen duidelijk werd dat er schotse invloeden waren werd mijn interesse nog groter, immers, Die heb ik ook in mijn familiegeschiedenis. 

Ik heb een uitgebreide lijst van personen, data huwelijken enz. die de Nederlandse Mudde familie terugleiden naar Robert Mudie uit Masterton, Fife in Schotland, met een geschatte geboortejaar 1510. Maar het verhaal ontbreekt.

Waarom kwam Thomas Mudie, geboren in Masterton in 1621 naar Nederland? Was hij een van de soldaten in de schotse regimenten? Of was hij een handelaar. Hij trouwde met zijn vrouw Elizabeth Steven in 1664 in Rotterdam en bleef. Internet heeft me niet kunnen helpen om zijn verhaal te verduidelijken. Hij komt niet voor in de namenlijsten van regimenten die online staan. Wat is dan zijn verhaal?

Wie weet hoe je zoiets uitzoekt zonder lange reizen te moeten maken? Die mogelijkheid heb ik niet. Wie weet er meer?

Het is erg fijn dat er weer eens een programma over familiegeschiedenis op televisie is te zien. En dan nog is 3 kwartier veel te kort. Deze aflevering heeft mij geinspireerd (en uiteindelijk dus ook gefrustreerd).

Groet

Willem Kossen

(kleinzoon van een Mudde)

Willem Kossen - 25 jan 2011 - 12:51Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu