stamboomforum

Forum logoVerborgen verleden » Verborgen Verleden (10 maart 2012) met Joost Prinsen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Aan de vader van Joost Prinsen, burgemeester Claudius Prinsen, is een pagina gewijd op Wikipedia:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Claudius_Prinsen

Stefan Lambregts

Ik heb een vrij uitgebreide familie stamboom over de "Prinsen". Joost Prinsen is mijn achterneef.

Er zitten meerdere interessante personen in zijn/onze stamboom.

Vond het een leuk programma.

Dolf Olislagers

Mooi einde van de aflevering met Joost Prinsen met het 'vinden' van die grafsteen. Die moet binnen de familie natuurlijk allang bekend zijn. Of niet? Wel vond ik dat wat gekke keuzes gemaakt werden tijdens het filmen. De Poolse gids kwam nauwelijks aan het woord, de relatie met de archiefmedewerkster in Maastricht werd niet goed uitgewerkt en afgemaakt, en tegelijkertijd waren er veel herhalingen in de teksten, duurde het verslag van de veldtocht van 1812 in het Legermuseum te lang en waren er te veel niet terzake doende reisopnamen. Daar krijgt trouwens ook de Britse serie steeds meer last van. Kortom het één had langer, het ander korter kunnen duren. En het is nog steeds niet duidelijk waar mevrouw Ekkert/Ekkart nu vandaan kwam. Duitse emigranten in Polen? En hoe Adam Keijzer nu echt in Polen terechtkwam, al was hij duidelijk geen slaaf (was daar nog slavernij trouwens?). Ik kreeg eigenlijk te weinig antwoorden en bleef met te veel vragen zitten. Maar dat Prinsen een dankbaar, leuk formulerend 'slachtoffer' was is duidelijk. En gelukkig geen zoom-in op het ontroeringsmoment zoals bij de Engelsen steeds meer gebeurt. "Vloeken is het huilen van de man", moet je maar denken, en dat kwam heel authentiek over.

Henk 't Jong

Och, ik vond het bezoek aan het Legermuseum juist erg interessant, en de zwempartij in de Berezina had van mij dan weer niet gehoeven. Ik vond het een boeiende uitzending en als Joost Prinsen tevreden is met de antwoorden die hij vond ben ik het ook.

Maarten Krips

De aflevering met Joost Prinsen is afgelopen zaterdag goed bekeken: 630.000 kijkers.

Hieronder een (historisch) overzicht van afleveringen en hun kijkcijfers:

Bob Coret

@Bob,

Het overzicht van de kijkcijfers krijg ik niet te zien, is dat bij meer mensen zo?

Het was een bijzonder leuke aflevering van Verborgen Verleden. Het is altijd een beetje balanceren, vooral voor de regisseur, tussen inhoud en vorm, want het moet ook voor iedereen (en niet alleen genealogen) boeiend blijven natuurlijk.

Nog een opmerking: de medewerker van het Legermuseum sprak van een handvol, of een paar handvol, Nederlanders die zijn teruggekeerd uit Rusland. Hij noemde het getal van honderd. Dat heeft hij niet zelf verzonnen, dat getal wordt in de literatuur wel meer genoemd. Ik houd me nu zo'n twintig jaar bezig met dit onderwerp en ik schat het aantal hoger, misschien waren het er wel duizend. De waarheid zal ergens in het midden liggen misschien?

Bovendien ontdekte ik in de loop der jaren dat er veel meer vrouwen en kinderen bij die veldtocht betrokken waren dan wij denken. Je ziet ze vaak niet afgebeeld op prenten e.d. Maar langzaam aan lukt het mij om er enkele uit de archieven op te duikelen.

Een tip voor degenen die geinteresseerd zijn in de Russische Veldtocht van 1812: eind maart verschijnt er een thema tijdschrift over dit onderwerp, zie de website: http://www.thematijdschriften.nl/

Hartelijke groet

Bas Lems

@Bas,

Toen ik in Internet Explorer (in plaats van mijn reguliere browser: Chrome) zag ik de interactieve grafiek ook niet. Ik heb dus maar gewoon even een plaatje van de grafiek in de posting geplaatst, zodat iedereen de grafiek kan bekijken.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Bedankt, Bob, het is nu duidelijk te zien.

Mvg

Bas Lems

Beste mensen,

Als nazaat van Adam Keijzer ben ik bijzonder trots op hem, en dat was ik al jaren geleden.

Alle verhalen over hem zijn mij bekend en tevens wist ik ( met dank aan Toon Keyzer uit Eindhoven ) waar het graf van Rosalia was.

Door stug door te zoeken op het internet ben ik al met  het vierde kind van Adam en Rosalia bezig om dit uit te zoeken .

Ik wil eventuele familieleden dan ook uitnodigen om contact met me op te nemen om zo de stamboom zo volledig mogelijk te krijgen.

Dank Liesbeth Keijzer

liesbeth keijzer

Op Geni staan 6 kinderen van Adam en Rosalia: Louis Francois, Constantinus, Anna Catharina, Anna Maria, Johanna Geertruida en Willem.

[http://www.geni.com/people/Adam-Keyzer/324407260880004486]

Jij werkt toch ook met Geni, of ben jij dit niet?

[http://www.geni.com/people/Elisabeth-Cornelia-Maria-Keijzer/6000000002281547626]

Adam heeft op Geni 191 familiegroepleden, 184 bloedverwanten,3 voorouders,181 nakomelingen, slechts 2 personen die hem volgen

Ik nodig u uit u te verbinden met mijn Collaboration Pool Familiegroep op Geni, waardoor ik u kan helpen bij de door u gewenste samenvoegingen en de uitbouw van uw stamboom en kwartierstaten; ik nodig u ook uit u te verbinden met mijn samenwerkingsgroep (Collaboration Pool); daardoor kunt u ook mijn circa 157.000 profielen en de profielen van mijn circa 1.200 andere leden van mijn samenwerkingsgroep bewerken en kunt u meewerken aan de verbetering van de wereldwijde gezamenlijke genealogie met meer dan 60 miljoen personen op Geni! Met vriendelijke groeten, Fred

Fred Bergman

Er is geen programma wat mij zo stil en geboeid krijgt als het verborgen verleden,

vond de zoektocht van Joost Prinsen zo geboeid,spannend en interresant.

Kom bijna meevoelen van het geluk van Joost voor de onthulling en einde,

van deze mooie zoektocht,was prachtig om te zien.

Had deze eerdere aflevering helaas gemist van 10 maart jongstleden,

maar heb deze gelukkig woensdagavond 18 juli 2012 kunnen zien,

de herhaling,ik had het niet willen missen.

Die verandering van de naam Prinsen kan wel kloppen,

want ik ben geboren te Zegwaartseweg in Zoetermeer,

en Zegwaartseweg schreven ze vroeger ook met een ch,

zo staat het in het trouwboekje van me ouders.

Dia Kinkel

Hallo Dia,

Ben jij ook door Verborgen Verleden nieuwsgierig geworden naar je stamboom? Of was je dat al?

Ik vind het ook een heel inspirerend programma.

Let op, stamboomforummers, de uitzendingen van het afgelopen seizoen worden weer herhaald. Heb je die herhaling ook weer gemist, kijk dan op uitzending gemist. Of via deze site:

http://programma.ntr.nl/10075

En voor de nerds onder ons, de programma's op Uitzending Gemist zijn niet alleen te streamen, maar ook te downloaden en op de eigen PC op te slaan. Maar ik ga hier niet uitleggen hoe dat moet Knipogen

Bas Lems

Hallo Bas,

Was wel erg nieuwsgierig aan het worden ja,

maar ben pas hier op de site.

Maar heb al wel me stamboom gevonden,

en wel bij Marja aan het Goor,de Familie Kinkel

om precies te zijn,wow dat vond ik wel zo leuk,

me opa en oma te zien staan daar,met de naam

van één tante Neeltje,want meer konden ze niet vinden.

Later kregen me opa en oma nog zeven kinderen.

Het is van Douwe Kinkel en Dirkje Esvelt.

Bedankt voor de reactie Bas.

Mvg,

Dia Kinkel

Dia Kinkel

Wat een geweldige serie "Verborgen verleden".
Zeker de aflevering van Joost Prinsen was zeer indrukwekkend.

Ik hoop dat er weer een nieuwe reeks komt.

W van de Rest


Beste Dolf,

Ben benieuwd naar de stamboom. Ik ben een zoon van Resi Prinsen (Theresia) en een kleinzoon van Jan Prinsen, een broer van Claudius Prinsen.

Hartelijke groet,

Marc

Marc van GaalenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!