stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Verborgen Verleden (31 maart 2012) met Cees GeelProfiel afbeelding

Cees Geel is acteur en niet zo maar een: hij won een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Simon, een film die ook voor de Oscar werd geselecteerd. In het theater speelde hij onder meer met veel succes in Heren van de thee en Af: een veteranenmonoloog. Cees Geel is als acteur een buitenbeentje in de familie. Voor zover hij weet, waren zijn familie en voorouders allemaal arbeiders. Mensen die geen ander motto voor hun leven konden kiezen dan 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Cees doet bijna het omgekeerde. Zijn voornaamste zoekvraag in Verborgen verleden is dan ook: zijn er misschien voorouders te vinden die net als hij de koude geboortegrond van Noord-Holland verlieten om hun geluk elders te zoeken?

Voor wie de aflevering hebben gemist: de aflevering is te zien via uitzendinggemist.nl.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1246225

Zijn stamboom en die van andere BN'ers vindt u hier.

MVG

Hans 100 - 1 apr 2012 - 08:33

Bob Coret - 1 apr 2012 - 10:54

ook hier staan genealogische gegevens van Cees Geel: http://www.geni.com/family-tree/index/6000000016059909802

Fred Bergman - 4 apr 2012 - 00:01


Toen de zoektocht bij Simon Bakker terechtkwam en zijn tijd in de 10e afdeling infanterie werd belicht werd deze aflevering bijzonder interessant. Ikzelf heb twee voorouders (Pieter Gruijs, Oostzaandam 1809/Sluis 1859) en Albert Gruijs (geb. Zaandam 1809) die beiden in de 10e afdeling dienden, Pieter als fusilier en Albert als flankeur.

Albert Gruijs raakte gewond tijdens het beleg van de citadel, terwijl Pieter in krijgsgevangenschap raakte. Ik heb al veel achtergrond informatie over de 10e afdeling evenals over het beleg van de citadel van Antwerpen, maar zit nog met een hiaat wat de 10e afdeling precies in de periode nov 1830 tot begin 1832 gedaan heeft.

Specifiek ben ik op zoek of onderdelen van de 10e tijdelijk in Sluis/Philippine/Zeeuws Vlaanderen gelegerd zijn geweest in bovengenoemde periode of dat militairen van de 10e zijn uitgeleend aan de 9e afdeling infanterie.

Pieter Gruijs word op 15 augustus 1832 als vader genoemd van een zoon Pieter, moeder Maria Bourson, geboren te Sluis. Pieter Gruijs en Maria Bourson zullen uiteindelijk in januari 1834 te Sluis trouwen. Pieter Sluis zou later ook lid zijn van de oudstrijdersvereniging afd. Sluis, waar hij vreemd genoeg ingeschreven staat als v.m. fuselier van de 9e, terwijl zijn stamboek duidelijk de 10e afdeling vermeldt.

In de uitzending met Cees Geel geeft een medewerker van het MAS Antwerpen een copie van een dagboek van een flankeur v/d 10e afdeling en zou graag meer over dat dagboek willen weten of ook copie zien te verkrijgen. Misschien dat daaruit missende informatie te halen valt, uit de militaire stamboeken van de 10e afdeling komen geen verdere details van voren en ook bij het Legermuseum in Delft kon men mij voorlopig nog niet verder helpen.

mvg/Pieter Hartog - Santa Ana, Costa Rica

Pieter Hartog - 8 mei 2012 - 00:02Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu