stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Uitzending met Ronald Giphart van 2-2-2013Profiel afbeelding

Bij de informatie over de zoektocht van Ronald Giphart naar zijn voorouders stond o.a., dat hij ging uitzoeken of er bij hem wel echt Giphart-bloed door de aderen stroomde.

Dit leek mij zeer interessant, omdat er bij ons in de familie een zelfde situatie bestaat. Ik hoopte zodoende aan meer informatie over het natrekken het DNA van de verwekker (heer des huizes) van de - in ons geval - dochter van een dienstmeisje te kunnen komen.

Men ging voortvarend te werk met het afnemen van wangslijmvlies bij Ronald Giphart, maar toen er geen levende mannelijke nazaten meer bleken te bestaan, liet men het er verder bij zitten.

Ik vind dit zeer teleurstellend! Men had toch ten minste via een dienstbodenregister of gezinskaart kunnen nagaan waar zijn voormoeder werkte ten tijde van de verwekking?

In ons geval is dat inmiddels wel gelukt, mede aan de hand van de informatie die er in de familie circuleerde. Alleen een DNA-profiel ontbreekt nog, maar dat zal wel zo blijven denk ik.

Irene Jongewaard - 5 feb 2013 - 16:02


Het lijkt me verstandiger als u deze opmerking aan de programmamakers (of de desbetreffende omroep) stuurt. Zij kunnen u wellicht uitleggen waarom ze welke keuze maken.

L. Loef - 6 feb 2013 - 17:41Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu