stamboomforum

Forum logoVerborgen verleden » Verborgen Verleden voorjaar 2017


Profiel afbeelding

De nieuwe reeks start op zaterdag 18 maart. De hoofdpersonen zijn deze keer: Herman Finkers, Hanneke Groenteman, Albert Verlinde, Sacha de Boer, Jules Deelder en Arjen Lubach.

Ger Lange

Verborgen Verleden van Herman Finkers bij De Wereld Draait Door: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/371051

Woensdag 15 maart 2017

In het programma 'Verborgen Verleden' gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Dat moet op de fiets kunnen, dacht cabaretier Herman Finkers over zijn zoektocht. Hij kon zich bijna niet voorstellen dat er ooit een Finkers is geweest die niet in Twente woonde. Toch komt hij voor verrassingen te staan en moet hij meer kilometers maken, te veel om te fietsen. Aan tafel: Herman Finkers. 

'Verborgen Verleden' is vanaf 18 maart elke zaterdag te zien om 20:30 op NPO2.

Stefan Lambregts

Zaterdag j.l was de uitzending rondom Herman Finkers. De archivaris van stadsarchef Amsterdam Harmen Snel bracht diverse documenten te voorschijn t.b.v die speurtocht. Op een vraag van Herman Finkers naar de evt doodsoorzaak van een van zijn vrouwelijke voorouders in Amsterdam moest Harmen even het antwoord schuldig blijven, maar de volgende dag in de reportage kon hij wel de doodsoorzaak melden aan de hand van de aantekeningen in een boek.

Mijn vraag is: weet iemand onder welk inventarisnummer -verklaringen betreffende oorzaak van overlijden  bij stadsarchief Amsterdam te vinden zijn? En tot wanneer loopt die toegankelijke registratie. Ik heb nog geen contact opgenomen met stadsarchief Amsterdam; dat is een volgende stap indien op het forum geen concreet antwoord komt.

mvg-Ben

Ben Wegman

Indexen overzicht      
       
Overledenen Gasthuis 1739-1812 Zoek Voorbeeld Handleiding
       
Patientenregisters 1818-1899 Zoek Voorbeeld Handleiding
       

Bij de index staan 2 regels waar informatie te vinden is.

Ger Lange

@ Ger,

Bedankt voor je reactie. Ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat de overlijdensoorzaak in die gasthuisboeken zou staan. Nogmaals dank.

mvg-Ben

Ben Wegman

De doodsoorzaak was zinkenkoorts als ik het me nog goed weet te herinneren. Harmen Snel van het Stadarchief zei dat dit te maken had met het in aanraking komen met zware metalen oid.

Als ik een beetje google kom ik meer in de richting van tyfus. Hebben jullie daar nog ideeën over?

Inge


Als ik een beetje google kom ik meer in de richting van tyfus. Hebben jullie daar nog ideeën over?


Met dank aan Pauwel in het onderwerp doodsoorzaak volgens Middel op Begraven (opgelost) :

                                                   - klik op de afbeelding voor het volledige artikel (pdf) -

Willem HakPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!

Inloggen Registreer nu