stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Documentaire "Stories We Tell"Profiel afbeelding

Filmmaker Sarah Polley ontdekt dat de waarheid minder absoluut is dan ze dacht. Als ze haar familieleden interviewt over de familiegeschiedenis, merkt ze dat ze verschillende antwoorden krijgt op dezelfde vragen.

Stories We Tell laat zien hoe ongrijpbaar de waarheid is en hoe herinneringen ons als individuen vormen. Polleys moeder vertrok en liet een hoop vragen onbeantwoord. Elk familielid heeft een eigen versie van het verleden. De filmmaakster luistert naar de tegenstrijdige antwoorden die haar familieleden geven en stelt vast dat dit past bij de karakters van haar gecompliceerde, maar ook liefdevolle familie.

Met Stories We Tell levert Polley een zeer persoonlijk product af dat kenmerken heeft van zowel documentaire als fictiefilm. Nostalgische 8mm-filmpjes brengen de reconstructie van een opmerkelijke geschiedenis nog meer tot leven. Stories We Tell zit vol onverwachte plotwendingen en maakt je nieuwsgierig naar je eigen familiegeschiedenis. De film kreeg in 2012 de prijs voor de beste documentaire op het filmfestival van Toronto.

Uitzending donderdag 19 juli 2018 om 23:25 uur op NPO 2.

Ook online te bekijken: https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2016/januari/stories-we-tell.html

Stefan Lambregts - 19 jul 2018 - 10:47


Bedankt voor de tip Stefan. Ik heb je item wel verhuisd naar het forum Verborgen Verleden omdat het een TV uitzending betreft.

Yolanda Lippens - 19 jul 2018 - 12:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu