stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Verborgen Verleden (2018) met Armin van BuurenProfiel afbeelding

Ik heb deze aflevering weer eens gezien op televisie. Armin zou net als Willem Alexander afstammen van Otto I van Buren. Een aantal generaties terug zou Armin moeten afstemmen van de persoon Ida van Buren (via het nageslacht Piek waar Ida getrouwd met zou zijn). Als ik op internet rond kijk, bijvoorbeeld op de site: http://users.skynet.be/andre.both/genealogie_both_nl_ut/genea_middeleeuwen/pieck1-01.htm

Dan denk ik daar hadden ze wel wat voorbehouden over mogen maken tijdens die aflevering. De wens is de vader van de gedachten laten we maar zeggen ofzo. Maar goed, ik heb verder geen onderzoek gedaan, ik zou niet kunnen zeggen hoe zwak sommige schakels zijn en wat dan de aanwijzigen hiervoor zijn. (In de bron Arnold Zuiderent zijn Ida van Buren / Arnt Gijsbertsz Pieck eruit gehaald. In deze 2010 versie (zie webarchive) staan de personen nog, maar nu kan ik ze niet meer vinden in deze bron.)

WilbertD - 20 jul 2020 - 23:55

Wat je op tv ziet, heeft nogal eens het gehalte van "grote stappen gauw thuis". Maar ik ga ervan uit dat men voor Verborgen Verleden gedegen onderzoek heeft gedaan; niet alles kan worden getoond.

L. Loef - 21 jul 2020 - 12:22


Genealogisch onderzoek van voor de burgerlijke stand is bijna nooit (lees nooit) voor 100% waarheidsgetrouw vooral als je vele eeuwen terug je onderzoek hebt gedaan. Dat heeft niks te maken hoe snel of nauwkeurig het onderzoek wordt gedaan.

ien lejeune - 4 aug 2020 - 20:13Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu