stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Seizoen 2024 met o.a. Ilse Warringa en Danny VeraProfiel afbeelding

In juni 2023 werd bekend dat onder meer Ilse Warringa en Danny Vera in het 17e seizoen van Verborgen verleden te zien zullen zijn. De uitzendingen zijn naar verwachting in het voorjaar van 2024.

Ger Lange - 30 okt 2023 - 15:44 (laatst bijgewerkt 30 okt 2023 — 22:25 door moderator)

De eerste uitzending is op zaterdag 13 januari om 20:35 uur op NPO 2.

Aflevering 1: Raven van Dorst
Via de jeneverstokers in Schiedam, de Brabantse armoe en een rits onwettige kinderen reist presentator en muzikant Raven van Dorst naar het chique Brugge van de 17de eeuw. Daar hebben diens invloedrijke voorouders flink wat sporen hebben nagelaten, die de geschiedenis tastbaar maken. En heeft Raven dan toch echt ridderbloed door diens aderen lopen?

Aflevering 2: Gordon Heuckeroth
Zijn achternaam heeft zanger Gordon nooit mooi gevonden, maar op deze reis terug in de tijd - een muzikale achtbaan - worden oude wonden gedicht en draagt hij voor het eerst de naam Heuckeroth met trots. En wat zoekt Gordon eigenlijk in de bergen van Tirol?

Aflevering 3: Freek Bartels
Op zoek naar zijn Molukse roots gaat musicalster Freek Bartels op een emotionele reis. Hij komt voor het eerst te weten wat zijn opa heeft meegemaakt tijdens de oorlog. En als Freek dan eindelijk voet zet op het verre moedereiland van zijn voorouders is dat echt thuiskomen.

Aflevering 4: Ilse Warringa
Acteur, regisseur en schrijver Ilse Warringa vraagt zich af of er wel iets te vinden is over haar voorouders, maar wordt blij verrast door de vele bijzondere verhalen die ze kan vinden, waarin muziek, geloof en gemeenschap een grote rol spelen. Maar wat had Egbert Warringa op zijn geweten dat het Drentse Ees zo deed opschudden eind 19de eeuw?

Aflevering 5: Danny Vera
Muzikant Danny Vera doet een schokkende ontdekking en probeert goed en kwaad uit vroeger tijden te duiden. En waar komt Danny's donkere uiterlijk eigenlijk vandaan? Hij gaat op reis om het uit te zoeken en stuit op een verhaal over vlucht en vervolging.

Aflevering 6: Jenny Arean
Eigenlijk houdt één vraag cabaretier Jenny Arean al haar hele leven bezig: wie was nou de vader van haar oma? En kloppen de verhalen van haar moeder en oma wel over de chique meneer die Jenny’s overgrootvader zou zijn? Als Jenny de archieven induikt, lijkt het allemaal toch net even anders te zijn dan haar al die jaren is voorgeschoteld. 

Aflevering 7: Alexander Pechtold
Tijdens de reis door het militaire verleden van zijn voorouders reist de voormalig leider van D66, Alexander Pechtold, naar het hart van Europa. Welke Pechtold/Bechtold zorgde ervoor dat de familie in Nederland terechtkwam? En het is alsof zijn vader over zijn schouder meekijkt en met Alexander meereist. 

Aflevering 8: Janine Abbring
Meer info volgt.

Stefan Lambregts - 2 jan 2024 - 23:30

Frank Fransz - 21 jan 2024 - 08:58

Jenny Arean was vooral benieuwd wie de vader was van haar buitenechtelijk geboren oma. Haar oma had haar verteld dat het ene meneer Renoir zou zijn. In de uitzending werd aannemelijk gemaakt dat het mogelijk de huisschilder Edmundus Geenen kon zijn die op hetzelfde adres woonde, aangezien Edmunda de derde doopnaam van haar oma was.

Het zou best kunnen dat tegen haar oma is gezegd: "Jouw vader was een schilder" en dat zij ging fantaseren welke schilder dat zou kunnen zijn, bijvoorbeeld de in die tijd beroemde kunstschilder Pierre-Auguste Renoir.

Stefan Lambregts - 18 feb 2024 - 09:47


Toch jammer dat ze ook geen DNA onderzoekje gedaan hebben.   Wie weet wat daaruit was gekomen.  Een vernoeming hoeft niet te betekenen dat dat haar vader was. 

rikk - 24 mar 2024 - 14:19Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu