stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Jean de Lat



Profiel afbeelding

Jean (Jan) de Lat is geboren rond 1685. Hij woonde en werkte in Deventer (Nederland) als boekdrukker en kaartenmaker.Ik vermoed dat hij in Belgie geboren is. In amsterdam komt een Jean de Lat voor gehuwd met Catherine du Route. In amsterdam is een kind geboren. Kan dit echtpaar gehuwd zijn in Belgie en dar kinderen hebben gekeregen waaronder mijn gezochte Jean (Jan)

Uitgeschreven lid - 2 feb 2013 - 21:32

Het paar Jean de Lat en Catharine du Route laten in Amsterdam op 29 mei 1677 een zoon Charles dopen.

Dan kan dit toch niet de Jean zijn, geboren in ca 1685????

Mvrg, anna

a.m. van kalken - 2 feb 2013 - 23:45


Dag Anna

Bedankt voor je reactie. Het klopt wat je zegt. Die Charles hadden we ook gevonden. We zijn al jaren op zoek naar de voorouders van Jan de Lat. Een zeer bekende maker van zakatlasjes uit Deventer. Het kwam in die tijd bijna niet voor dat een kaartenmaker in het oosten van het land werkte. Hij kwam van elders. Gezien de naam vermoeden wij dat hij uit Belgie komt, maar geen enkele zekerheid. Mogelijk (zuiver theoretisch) dat Jean de Lat en Catherine du Route eerder in Belgie gehuwd zijn en daar kinderen hebben gekregen waronder mijn gezochte Jean en daarna naar Amsterdam zijn getrokken. Je probeert gewoon van alles.

met vr. groeten

Gerard Reuzel

Uitgeschreven lid - 3 feb 2013 - 19:55







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu