stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Goethaert - Antwerpen



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben op zoek naar meer gegevens over Joannes Bernardus Goethaert °antwerpen 9 nov 1844 +antwerpen 22 aug 1894.

Hij was bode in het Stuyvenberg ziekenhuis en komt voor op een 100 tal overlijdensaktes van patienten van het hospitaal, steeds als getuige.

Dat is alles wat ik over hem kan vinden. Toch moet hij gehuwd zijn geweest want ik bezit van hem, zijn vrouw en zijn toen 12 jarige zoon foto's gemaakt in 1883.

Heeft er iemand meer info over deze familie?

groeten,

Paul

Van Gestel Paul - 26 jan 2014 - 11:31

Beste Paul,

De correcte overlijdensdatum is 20 oktober 1894 te Antwerpen (overlijden aangegeven door Josephus Warry, directeur van Stuivenbergziekenhuis en Karel Beesmans, gebuur), hij woonde in de Pelgrimstraat 11. In de overlijdensakte staat dat hij ongehuwd was. Ook al was het vrij ongewoon, het kan misschien wel betekenen dat hij een relatie had, alleen geen huwelijk. Ik zou je aanraden om de bevolkingsregisters van de Pelgrimstraat 11 te raadplegen (periode 1890-1900, te raadplegen in Felixarchief te Antwerpen), waar je alle inwonende personen tijdens deze periode kan terugvinden.

Bewerkt: Zojuist las ik op je stamboom (http://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-gestel/I2097.php) dat Joannes Bernardus Goethaert voogd was van Franciscus Joannes Doppegieter. Zou het dan niet logischer zijn dat de personen op de foto's deze Franciscus Joannes en moeder Antonia Cortvriendt zijn? Als Franciscus Joannes geboren is in 1872, heeft hij ongeveer dezelfde leeftijd als het kind van twaalf op de foto.

J. den Hollander - 6 feb 2014 - 19:02


Hartelijk dank voor de info. Ik moet inderdaad naar het Felix archief.D fotomogelijkheid die u opperde kan inderdaad wel zo zijn.

ik zal de Doppegieters ook moeten napluizen denk ik.

Beste groeten,

Paul

Van Gestel Paul - 7 feb 2014 - 12:01







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu