stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Familie Vander Stichele

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Ik doe onderzoek naar mijn familie Van der Stichele. Oorsprong ligt in België, m.n. Gullegum.

Mijn voorvader Joseph van der Stichele (1883-1965) heeft, naar het schijnt, als krijgsgevangene gezeten in kamp Sennelager bij Paderborn in Duitsland. 

Ook heeft hij zijn eerste vrouw verloren in de oorlogsjaren, haar naam: Marie Moerman. Ik wil graag weten hoe zij aan haar einde is gekomen.

Wie kan mij iets vertellen over:
- Kamp Sennelager
- Mevr. Marie Moerman (1887-1915)

 

Met vriendelijke dank!

Feliciavanderstichele

Als beiden de Belgische nationaliteit hadden, kan je best contact opnemen met de dienst die de dossiers bewaard van burgerslachtoffers uit de oorlogen:

http://warvictims.fgov.be/nl/about/presentation.htm

Dit zijn de contactgegevens:

http://warvictims.fgov.be/nl/research/contact.htm

mvg

Wim

wim_peeters

Hallo Felicia, voor de goede orde, die Joseph was dus bij zijn geb. inschr. (akte-nr.224), voluit: Josephus Amandus Martinus Alphonsus Vanderstichele. En geb. op 30-11-1883 te Gullegem, klopt dat !

DHv. E.

Zijn volledige naam was inderdaad:
Josephus Amandus Martinus Alphonsus van der Stichele.

geboren: 30-11-1883 te Gullegum

Deze gegevens zijn inderdaad juist!

Feliciavanderstichele

Hallo Felicia, heeft u wat meer info over Marie Moerman, waar geb. meer info over de volledige geb. datum, mogelijk wanneer en waar geh. !

DHv. E.

Marie Moerman:

geb. 25 mei 1887
gestorven: 25 mei 1915

Verder weet ik dat zij 2 kinderen had: Ivonne en Maurice 

Feliciavanderstichele

Hallo Felicia, ik krijg de geboorte van Marie Moerman niet boven tafel. Gaarne (wat ook al in mijn vorige vraag stond) info over waar zij geboren is (PLAATSNAAM) ??

DHv. E.

Helaas weet ik niet waar zij geboren is. Ik weet ook niet waar zij en haar man elkaar hebben ontmoet. Misschien is zij belgisch, misschien nederlands. Ik zoek er hard naar maar kan ook niks vinden.

Feliciavanderstichele

Hallo Felicia, helaas kan ik nog niets vinden over de door jou genoemde: Marie Moerman. Wat ik wel gevonden heb, maar misschien heb jij deze informatie al, dat zijn de ouders van, Josephus Amandus Martinus Alphonsus Van der Stichele (Vanderstichele)van (1883) en wel:

Henricus Vanderstichele, geb. 10-10-1828, geh. op 26-10-1882 te Gullegem met Justina Leonida Mullie, geb. te Gullegem op 12-08-1841, bij dit huwelijk was Henricus weduwnaar van Amelia Virgina Vanneste, overl. op 24-06-1881.  Veel succes verder.

DHv. E.

Inmiddels ben ik er achter dat Marie Moerman is geboren in Roesselare (Roulers) en gestorven in Gullegem. Gullegem was de plek waar mijn familie vandaan komt.

Feliciavanderstichele

Hallo Felicia, n.a.v. je laatste berichtje over een andere plaatsnaam, m.b.t. de geb. van ene: Maria Moerman, waarvan ik dacht, dat moet je toch eerst controleren voordat je hierover een reactie plaatst.? Oke, heb nu een Maria gevonden, wel in het jaar 1887, maar een totaal ander andere dag en maand. Maar helaas ik had al zo'n vermoeden dat het e.e.a. niet juist was. Nu gevonden een Maria Florentina Jvonne Paulina Moerman, geb. op 15-08-1887 te Roeselare, met akte nr. 444, Image nr.710 (1007). Volgens de geb. index van Roeselare waren er in het jaar 1887 maar twee kinderen geboren met de familienaam Moerman, één jongentje en één meisje, waarvan de eerste voornaam: Maria was. O.t.w. de hierboven genoemde. De geb. index van 1887 staat op I-792, (1007). De ouders van deze maria waren: Arthur Edmondus Camillus Moerman en Clothilde Maria Beatrix Van Hove, (Vanhove). Gehuwd op 19-08-1885 te Roeselare, akte nr.55.

En de overl. aktens waren helaas niet in te zien (via zoekakten) loopt maar t/m het jaar 1900.

Ik wilde het hierbij laten, nogmaals succes verder.

DHv. E.

Wie weet er iets meer over Maximilianus Vanderstichele. Hij had een zoon Petrus Franciscus Vanderstichele gehuwd met Maria Catharina Demunck en

woonde waarschijnlijk in (of rond) Moorsele in 1750. Hij was 'villicus', dus landbouwer-pachter. Hij is de voorvader van de stam 'Gullegem'.

Wie weet er ook nog iets meer over Bruno Vanderstichele (1835-1885), kanunnik in Newcastle (Engeland) en zijn zus Amelie '1816-1887), algemene overste van de Prekeeressen te Brugge. Van hen bezit ik twee stukken van een oud grafzerk met daarop (gedeeltelijk) hun namen.

Jef Viaene Overheulestraat, 8   8560 Moorsele.

Jef Viaene

Joseph Vander Stichele was mijn grootvader. Ik kan U alles bezorgen over hen en zijn echtgenote mevrouw Moerman.

Pierre Vander Stichele

Beste Pierre,

Wat bijzonder dat ik u tref via dit forum. Mijn eigen moeder is zelf ook een kleindochter van Joseph Vander Stichele. Echter, er zijn een aantal dingen die zij gewoon niet (meer) weet. Ik heb dan ook heel veel vragen. Misschien is het makkelijker dit via e-mail te doen? Ook in verband met het noemen van namen en dergelijke.

Mijn e-mailadres is: m-van-leeuwen@outlook.com

Wanneer u mij een mail stuurt dan heb ik gelijk uw mailadres. Wellicht kan ik u ook van informatie voorzien die u nog wilt weten.

Ik wacht uw reactie af.

Vriendelijke groeten

Feliciavanderstichele


Hallo Jef,

 

Ik heb een voorvader die Maximilaan Vanderstichele heette. Hij was gehuwd met Judoca Santens. Ze hadden inderdaad een zoon die Petrus Franciscus Vanderstichele heette en die gehuwd was met Maria Catharina de Muynck.

Hier kun je een uitgebreidere stamboom inkijken:

https://gw.geneanet.org/wvanmoerkerke?lang=nl&m=D&p=joos&n=vanderstichele&siblings=on&notes=on&t=T&v=6&image=on&marriage=on&full=on

Ik heb geen andere gegevens van persoonlijke aard over hen, enkel de stamboom. De familie concentreerde zich rond Moorsele, Gullegem en Wevelgem.

Mocht je zelf meer gedetailleerde info hebben dan hoor ik dat graag van jou. Je kunt mij contacteren via email christofhk@gmail.com

Mvg,

Christof Van der Stichele

Christof Van der StichelePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!