stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Hulp bij ontcijferen krantenbericht omtrent Auguste Carreer



Profiel afbeelding

Beste,

In mijn zoektocht naar mijn familiegeschiedenis kom ik veel interessante zaken tegen. Na het vinden van een briefkaart van mijn oudoom Auguste Carreer aan zijn ouders, is mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd. Hij beschrijft het leven in de oorlog als soldaat. 

In een poging om meer over hem en zijn rol in het leger te weten te komen, ben ik opzoek gegaan naar informatie. De achternaam Carreer is redelijk zeldzaam in Belgie en dus dacht ik dat het niet zo moeilijk zou zijn. Helaas is dat niet het geval. Wie kan mij helpen?

Reeds vond ik in een oude krant zijn naam terug. Onder de rubriek: Sint Lodewijk's Collegie van Brugge. VOORLOOPIGE ADRESSENLIJST DER LEERAARS, LEERLINGEN EN OUD-LEERLINGEN TEN DIEN'STE VAN HET LEGER.
Het volgdende stond vermeld: Carreer, Auguste, adj., 1e de 1., Se D.A.

Wie weet wat dit betekent en wie kan mij vertellen waar ik meer informatie over hem kan vinden?

Met vriendelijke groeten

Feliciavanderstichele - 30 dec 2015 - 13:22

Hallo Felicia, hierbij wat aanvullende informatie over ene: AUGUSTE CARREER ( en vol uit; Auguste Marie Joseph Jacques Eulalie Carreer),  geb. op 27-10-1888 te Brugge (akte datum 29-10-1888 met nr. 1165) op Image nr. 635 (1020). Zijn ouders waren: Léon Carreer (en vol uit: Leon Vital Joseph Marie Carreer) van beroep was hij koopman, was 27 jr. bij de aangifte van Auguste, en Joséphine Lauwers (en vol uit) Joséphine Caroline Marie Ghislaine Lauwers, was 30 jrn. oud bij de geb. van Auguste en geb. te Brugge.

p.s. Ook is het e.e.a. te lezen over de: Sint Lodewijks College te Brugge op GOOGLE en op de site van Wikipedia, succes verder.

DHv. E. - 30 dec 2015 - 14:59

In het legermuseum in Brussel wordt zijn dossier van het leger bewaard. Via de zoekrobot kan je de stamnummer opzoeken (2x doorklikken op "ga verder in het nederlands":

http://klm-mraiwp.bh-a.eu/fmi/iwp/cgi?-db=DossiersOfficiers&-loadframes

Als je dat dossier wenst in te kijken, zal je wel eens naar Brussel moeten gaan. Die zijn digitaal niet aan te vragen. In dat dossier ga je alles vinden van zijn militaire loopbaan.

mvg

Wim

 

wim_peeters - 31 dec 2015 - 11:07


Ik heb op de site gezien dat er een dossier is van hem. Helaas ben ik niet in de mogelijkheid om naar Brussel te komen. Spijtig genoeg. 

Feliciavanderstichele - 31 dec 2015 - 13:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu