stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Grand Canal du Nord



Profiel afbeelding

hallo, weet iemand waar ik de naamlijsten van de arbeiders kan vinden die tussen 1805 en 1825 aan het graven van het 'grand canal du nord' deelgenomen hebben aub?

dank u

libot - 2 feb 2016 - 18:25

Hello I found this book online with lots of references to Migrant workers..  The Grand canal du nord is mentioned...  hope this is helpful to your research.

https://socialhistory.org/sites/default/files/uploads/migrant-labour-in-europe.pdf

sarah - 10 feb 2016 - 14:29


Beste mevrouw of mijnheer Libot,

Veel achtergrond-informatie vindt u bij Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Canal_du_Nord en https://fr.wikipedia.org/wiki/Grand_Canal_du_Nord, en specifiek voor die naamlijsten zou u onderzoek kunnen doen bij het RHC Limburg in Maastricht. Niet alles "staat op internet": u zult zelf naar Maastricht moeten gaan.

De zoekterm "Grand Canal du Nord" levert op zijn website 4 archiefcollecties op : http://www.archieven.nl/mi/1540/?mivast=1540&miadt=1540&mizig=0&miview=lst&milang=nl&micols=1&mires=0&mizk_exact=grand%20canal%20du%20nord. Voor uw doel lijkt het Frans Archief de belangrijkste collectie: Franstalige, ambtelijke documenten.

Klikt u bij de zoektreffers op het inventaris-symbool: Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

en vervolgens, na "Inventaris", op "Gevonden archiefstukken". Documenten over het werkzame personeel zouden bijvoorbeeld onder "Diverse stukken" (periode 1797-1814) of "Comptabiliteit" / "Comptabilité" te vinden kunnen zijn (de boekhouding van het bouwproject).

Ook met de zoekterm "Noordervaart" zou u mogelijk interessante stukken kunnen vinden: http://www.archieven.nl/mi/1540/?mivast=1540&mizig=210&miadt=38&micode=07.H05&milang=nl&mizk_alle=noordervaart&miview=inv2

Succes met uw onderzoek, met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 29 feb 2016 - 23:37







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu