stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » geboorte in Brussel van Piertie Schader?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

zoek de geboorte van Piertie Schrader in Brussel 1827 of 1828?

haar vader is Tiede Schrader en haar moeder Griete Hemmens .wat deed haar vader ten tijde van haar geboorte inBrussel?

Jaap Le Blanc

In het jaar 1828 den 6den der maand mei ten 10 ure, is door ons ondergeteekende schepen der stad Brussel, [...] ingeschreven de geboorte van Piertie Schrader, alhier geboren den 4den dezer, des morgens ten 8 uren, W4 op de Zoutkaai, dochter van Tiede Schrader, schipper, en van Griete Hemmens, echtgenoten, wonende te Leeuwarden (Vriesland)

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HY-DBLS-M42

 

(edit: link gefixt.)

Kasper Ludeman

Huwelijksbijlagen van Piertie  zie hier

Gedoopt  04-05-1828 te Bruxelles

Jan geboren 20-12-1820 te Blokzijl 

Elisabeth

De link van Kasper (werkt bij mij niet)     nieuw    zie hier   Vader was schipper, was een vracht wegbrengen of ophalen denk ik.

Elisabeth


Hallo Jaap,

Tiede Schrader, mijn bet-betovergrootvader, was schipper en lid van het Leeuwarder Grootschippersgilde sinds 21 mei 1811. Net als zijn vader Johannes Christ Schrader. Ook die was schipper en lid van het Leeuwarder Grootschippersgilde.

Tiede voer met zijn schip en gezin over de grote rivieren, ook in het buitenland. Zijn kinderen werden dan ook verspreid geboren. In Leeuwarden, Werkendam, Brussel, Rotterdam, Harlingen. Piertie vestigde zich in Amsterdam en trouwde met Jan Schuurink uit Blokzijl. Haar zus, mijn betovergrootmoeder Boukje Schrader, vestigde zich ook in Amsterdam en trouwde met Jan Veen, ook uit Blokzijl. Hij was van beroep ook schipper. De zussen waren zelfstandig onderneemsters als werksters. Ik heb nog een prachtige, erg oude foto van Boukje.

Als je meer wilt weten over de voorouders van Tiede en Grietje, reageer dan maar. Ik heb voorouders tot ca. 1625 terug van het echtpaar.

Hans Berkhout
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!