stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Onderzoek naar mijn oom Julius Marinus Theodoor Boers gemeld te Antwerpen 1900 vanuit Den Haag.



Profiel afbeelding

Voor hen die mij geholpen hebben en waar ik nogmaals mijn dank aan toezeg.

De website is aangepast met de aanvullende gegevens en ter ere van mijn "verloren gewaande" oom zoals in dit draadje heb ik een pagina gewijd, die echter nog lang niet kompleet is. (De namen van leden die mij geholpen hebben heb ik er in vermeld.)

 

http://www.imexbo.nl/oom-julius-mar-theo.html

 

Met vr.gr. aan allen en mooi weer vandaag toegewenst

Hans Boers - 16 aug 2016 - 08:34

Dat is al een heel mooi en uitgebreid verhaal geworden !!

Volgens mij staat er onder het kopje "enkele feiten opgesomd" een typefoutje. Je geeft aan dat hij op 18 december 1900 uit huis gaat en dat hij dan 31 jaar is. Moet dat niet 21 zijn? 

Hartelijke groet,
Johanna.

Johanna C. - 16 aug 2016 - 11:58

@Johanna.

 

Foutje, te snel typen en alles vlug vlug doen onder genot van bakkie koffie 's morgens vroeg met slaapdronken ogen en hersenen...Bedankt voor correctie.

Inmiddels aangepast EN scan gekocht van Nat. Archive en ook al geplaatst. Achternaam 2de vrouw ook bekend en tevens nieuwe vraagtekens opgeroepen. Totaal aantal mensen 9x en ik kom maar (voorlopig) tot 6x.....We komen er wel...(ooit, hoop ik.), want om records te ontsluiten (die gelocked zijn) moet ik zo vriendelijk zijn om 23,70 Eng.Pond per persoon neer te lappen...whoahahaha, die zijn gest....rd. 

En ook nog ontdekt:

Hij in 1939 getrouwd ten tweede met Elsie en is dan 60 jaar oud. Zij, Elsie is dan 42 jaar oud. Dus de kindertjes waarschijnlijk door hem geadopteerd en afkomstig uit vorig huwelijk van haar???

Fijne dag...Ik zie wat schitteren aan de blauwe hemel.... Zal toch niet het zonnetje zijn?

 

Gr/Hans

Hans Boers - 16 aug 2016 - 12:12

Ik heb op freebmd.org.uk bij de geboorten eens verder gezocht op de naam Boers en gekeken of ik de kinderen die je op je website noemt kan vinden.

Ik vind dan de volgende 5 kinderen in Wales:

Betty Boers, geboren 3e kwartaal 1921 in Pontypridd, achternaam moeder: Jones.
Edna Boers, geboren 3e kwartaal 1923 in Pontypridd, achternaam moeder: Jones.

Julia E. Boers, geboren 4e kwartaal 1927 in Pontypridd, achternaam moeder: Davies.
Colin Boers, geboren 2e kwartaal 1930 in Pontypridd, achternaam moeder: Davies.
Sally M.Boers, geboren 2e kwartaal 1933 in Cardiff, achternaam moeder: Davies.

Het probleem met zoeken in Groot Brittanië is dat getrouwde vrouwen de achternaam van hun man aannemen. Als ze voor een tweede keer trouwen, doen ze dat bijna altijd onder de achternaam van hun eerste echtgenoot en niet onder hun "meisjesnaam". 

Hier duiken dus ineens de namen Jones en Davies op. Hoe passen die in het plaatje met Wright, May en McNamara?

Johanna C. - 16 aug 2016 - 13:12

Heb je misschien hier iets aan. Even uitproberen

zie hier

Elisabeth - 16 aug 2016 - 13:12

Op Familysearch vind ik een Agnes Jones die in het 3e kwartaal van 1914 in Pontypridd, Glamorganshire trouwt met een Wright (vermoedelijk Thomas H. Wright). Zie hier. In de link wordt alleen de achternaam Wright genoemd, maar in de bijbehorende index staat ook vermeld: Thomas H. Wright.

Zou Agnes Wright onder de naam van haar 1e echtgenoot getrouwd zijn met Jules Boers?

En zomaar een idee: Agnes Jones en Wright trouwen in 1914. Het huwelijk met Jules Boers was in het 3e kwartaal van 1920. Als het inderdaad dezelfde Agnes is: zou haar 1e echtgenoot dan omgekomen zijn in de 1e wereldoorlog?

Johanna C. - 16 aug 2016 - 13:34

Ik vind een Thomas H. Wright die in het 2e kwartaal van 1917 op 28-jarige leeftijd in Pontypridd is overleden. Zie hier. Het zou wel mooi in het plaatje passen...

Johanna C. - 16 aug 2016 - 13:47

[dubbel]

Kasper Ludeman - 16 aug 2016 - 13:49

@Elisabeth....

@ Johanna...

Dank voor meezoeken en meedenken. 

Wat is aangedragen heb ik, maar voorlopig staan die op een laag pitje.

De kwestie is als volgt:

  1. De vraag gesteld destijds op het forum inzake Jules Boers waar de foto bijgedaan werd, was afkomstig van arweledwards of zoiets dergelijks.
  2. Ik nam contact op en kreeg antwoord van Paul Wick. Deze is (naar zijn zeggen) een neefje van zijn tante Sandra. Tante Sandra zou een kleindochter zijn van Jules Boers en tante Sandra is ook een dochter van Betsy.
  3. Tante Sandra stuurde daaropvolgend naar neefje Paul een mailtje die op zijn beurt het mailtje naar mij doorstuurde. Neefje zegt daarbij, dat hij tante Sandra dan binnenkort zal zien en dat hij dan foto's zal opsturen.
  4. In mailtje van tante Sandra vertelt zij op haar manier, hoe het zo'n beetje in elkaar zit. Zij gebruikt geen achternamen. Als volgt letterlijk overgenomen:
  • Jules, roepnaam JOE,  huwde met ???? en hieruit kinderen Betty geboren 11-6-1922 en Edna geboren omstreeks 1924. Tante Sandra zegt verder, dat Paul weet wie de moeder is, aangezien hij een geboorte certificaat heeft van haar.
  • Jules, huwde voor de tweede keer met Elsie M, die in 1953 gestorven schijnt te zijn. (Tante Sandra zegt daarbij dat ze 8 jaar oud was, dus geboren 1941.)
  • Tante Sandra vult aan, dat de kinderen uit dit huwelijk waren 1) Julia met kinderen Colin, Alvin, David, Susan en Eirwen. Zij noemt geen vaders naam. 2) Colin die gehuwd was Beryl en zij hadden 4 kinderen. 3) May die gehuwd was Glyn Peters, "some Irish man". De kinderen hieruit waren Kenneth en Maralyn.
  • Tante Sandra zegt verder, dat zoon Colin uit tweede huwelijk en die met Beryl + achternaam gehuwd was het huis heeft geerfd gelegen aan 24 South Road, waar tante Sandra in 1958 geweest was op bezoek bij die Colin...

Aan de hand van het bovengenoemde ben ik zelf alvast gaan speuren en kwam dezelde gegevens tegen die jullie ook al vonden. Daarbij vond ik dan ook nog dat er meerdere Betty's waren en meerder Colins waar de datums niet in overeenstemming zijn met wat Tante Sandra zich meent te herinneren.

Daarna niets meer vernomen van Paul, dus ik wacht af wat Paul te zeggen heeft als ie zijn tante bezocht heeft.

Inmiddels zal ik de gegevens vergaren en even op hold te zetten, totdat neef Paul terug komt bij me met verslag van tante Sandra.

Ik vemoed dat neefje Paul werkt en weinig tijd heeft en dat hij dan pas in het weekend zijn tante zal bezoeken,

De namen JONES en DAVIES ben ik nog niet tegengekomen.

Wel via eigen speurtochten de namen BERYL met achternaamHOWELLS die in 1950 met Colin Boers huwde. May, zoals tante Sandra haar noemt, ben ik tegengekomen onder de naam SALLY MAY die huwde met GLYN PETERS (de Ier) ook in 1950. Ik heb verder gevonden een Betty Boers gehuwd in 1943 met ROBERT J.H. EVANS en ook een Betty Boers die gehuwd was met RONALD W> MILLS in 1949. En al deze huwelijken vonden plaats in die zelfde streken PORTCALW, BRIDGEND, PONTYPRIDD.

We zien wel en wachten af.

 

Gr/Hans.

Hans Boers - 16 aug 2016 - 13:57

@Johanna.

De laatste bijdrage betreffende Thomas Wright had ik nog niet. Mooi, dank je wel. 

Komt voorlopig bij de stapel notities om tzt gebruikt te worden, als ik van de kant van Paul Wick en zijn tante meer hoor.

Gr/Hans

Hans Boers - 16 aug 2016 - 14:06

Misschien is het inderdaad het beste om de nadere gegevens van Paul Wick af te wachten en dan weer gericht te gaan zoeken. Anders wordt het zoeken naar een speld in een hooiberg ben ik bang.

Johanna C. - 16 aug 2016 - 14:10

Afwachten dus.

Ga nu voor mezelf een soort index maken van alle gegevens en van alles wat is aangedragen door leden hier.

 

Gr/Hans

Hans Boers - 16 aug 2016 - 14:20

@Kasper Ludeman.

Dank voor meezoeken sowieso.

Vr.gr./Hans Boers

Hans Boers - 16 aug 2016 - 14:26

Uit bericht 13.12

@Hier duiken dus ineens de namen Jones en Davies op. Hoe passen die in het plaatje met Wright, May en McNamara

Mary Jones was gehuwd met Wright. Zij zal onder haar 1e mans naam gehuwd zijn met Boers.

Mvg

Elisabeth - 16 aug 2016 - 15:15

@ Elisabeth,

Dat denk ik ook.

Johanna C. - 16 aug 2016 - 15:23

Op familysearch vind ik een Elizabeth M Macnamara die in het 3e kwartaal van 1918 in Pontypridd trouwt met een Davies. Zie hier. In de bijbehorende index is de naam William J. Davies genoemd.

Dit zou een eerder huwelijk van de 2e echtgenote van Jules Boers kunnen zijn.

Johanna C. - 17 aug 2016 - 10:26

@Johanna.

Goede morgen,

Dank voor zoeken en info. Ik heb deze ook al. Heb gisteren mijn knip geopend en wat credits gekocht. Teleurstellend eigenlijk, want je krijgt dan de zogenaamde originele images te zien, die net zoveel info bevatten als het "gratis" kijken. Alleen zijn het dan de bladzijden uit de registers. Maar wat betreft de inhoud: net zoveel of liever gezegd: net zo weinig.

Ik zit nog steeds te wachten op het antwoord van die Paul Wicks en ben inmiddels wezen neuzen naar wat zijn rol precies is:

De link die je me in het begin gaf waarin de vraag gesteld of er meer bekend was over Jules Boers op dat Engels forum, was getekend door arweledwards. Aan de hand hiervan hebik gevonden, dat Arwel Edwards en Paul Wicks op hetzelfde adres wonen in Bristol. Arwel Edwards  = Arwel Wyn Edwards en is lawyer. Paul Wick = Paul Grenville Wick en heeft een eigen bedrijfje (iets met import/export tabak) en deze Paul is dus het neefje van de kleindochter van Jules Boers. Hij zal het dus wel druk hebben met zijn business en laat daarom lang (te lang naar mijn zin) op zich wachten.

Ik denk dat ik die tante maar rechtstreeks ga benaderen en haar ga vragen of er direct contact mogelijk is met haar inzake deze kwestie, zonder tussenkomst van neefje Paul. (Als het via Paul moet lopen, is het vrij lastig.) 

Ik laat wel van me horen als ik meer weet.

Geniet van de zon en gr/Hans

Hans Boers - 17 aug 2016 - 10:42

Stamboomonderzoek in Groot-Brittannië is inderdaad een dure aangelegenheid. Bijna overal moet je flink voor betalen. Geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes zijn alleen schriftelijk aan te vragen, uiteraard pas na betaling. En dan maar hopen dat je de goede akte hebt aangevraagd, want anders is het letterlijk weggegooid geld.

Ik hoop voor je dat het lukt om contact te leggen met de tante en dat zij je verder kan helpen.

Overigens ben ik nog op zoek geweest naar het 2e huwelijk van Jules met Elsie May en naar het overlijden van Agnes Wright en Elsie May, maar ik heb helaas niets kunnen vinden. 

Hartelijke groet,
Johanna.

Johanna C. - 17 aug 2016 - 11:42

1927 (registratie tweede kwartaal) te Pontypridd:

Jules  “Boars” X Elsie M Davies  (NB geb ca 1895)

Ozlady - 17 aug 2016 - 21:40


Name: Agnes Beers

Event Type: Death

Registration Quarter: Jul-Aug-Sep

Registration Year: 1925

Registration District: Pontypridd

County: Glamorganshire

Event Place: Pontypridd, Glamorganshire, Wales

Age (available after 1866): 31

Birth Year (Estimated): 1894

Volume: 11A

Page: 528

Line Number: 109

-

Name: Elsie M Boer

Event Type: Death

Registration Quarter: Jul-Aug-Sep

Registration Year: 1954

Registration District: Bridgend

County: Glamorganshire

Event Place: Bridgend, Glamorganshire, Wales

Age (available after 1866): 60

Birth Year (Estimated): 1894

Volume: 8B

Page: 48

Line Number: 9

Ozlady - 17 aug 2016 - 21:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu