stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Onderzoek naar mijn oom Julius Marinus Theodoor Boers gemeld te Antwerpen 1900 vanuit Den Haag.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

@Johanna... sei tu ... of te wel:  ook gij bedankt voor de interesse en meezoeken.

Als ik alles (binnekort hoop ik) op een rijtje heb wat betreft oom Julius (op dit draadje) dan is de volgende fase aan de beurt: Momenteel heb ik slechts de backup's van de website op een disk staan Het plan is dan het een en ander wat netter en nauwkeuriger in boekvorm neer te zetten en minder voorzien van zijdelingse opmerkingen.

Ten behoeve van de Engelstaligen (in verband met de bindingen met Armenie en Perzie/Iran) heb ik ook een engelstalige website opgezet, maar deze is puur opgezet ten behoeve van het Armeens gebeuren in mijn familie.

Overigens raad ik je aan om op mijn website NIET de pagina's KHACHATUR DADAYAN te bezoeken (onder de noemer Armeense voorouders), want dan krijg je hoofdpijn. Heb ik in het Armeens opgesteld.

----

Ja, dat was destijd een jaar of 5 geleden dat ik begon met het uitspitten van mijn achtergronden en de familie historie en aanverwante zaken. En destijds in die periode mezelf de vraag gesteld wanneer tante Annette huwde met Paul Volkmar Scheel.

Maar op mijn site heb ik inderdaad geschreven destijds die phrase die Elisabeth aanhaalde:  " was zij dus gehuwd met Scheel maar waar en wanneer...".  Ik weet dat ik het heb geschreven en ben al een uurtje of wat bezig met zoeken... eigen schuld dikke bult zeg ik nu tegen mezelf. Had ik maar niet van die grote type vingers moeten hebben Niet blij

 

Bedankt nogmaals. Ik ga verder neuzen in mijn wanorde.

 

Met vr.gr. / Hans

Hans Boers

Hans hierbij zie hier http://www.imexbo.nl/een-stuk-genealogie.html

Ben ook nog niet uitgelezen, diep onder de indruk. Er is ook een kaart digitale stamboom den Haag . Zoeken op naam man.

Mvg.

Elisabeth

@Elisabeth.

 

Dank je wel. Ga vanavond of morgen meteen aanpassen.

Fijne avond nog/Hans

Hans Boers

Ook nog een kaart in den Haag digitale stamboom naam man.  Ook nog fijne avond.

Elisabeth

@ Elisabeth.

Dank voor opmerking kaart in Dig.stamboom DH. Kaarten had ik al. Zitten in mijn archief.

Had geen gegevens uit buitenlandse bronnen, maar wel (bijna) alles uit de Nederlandse.

Behalve dan die uit De Staatscourant. Zou die recentelijk ge -updated zijn die KB.nl ?

Maakt niets uit. Ik heb in elk geval haar hw.dtm.

Laat getrouwd trouwens die tante van me. Ik vermoed dat zij haar correspondentie-carriere voorrang gaf boven alles. (Zij was trouwens de lieveling - als oudst geborene kleindochter - van overopa TCJ Kroesen, want die stuurde haar ooit speciaal een foto van hem met tekst "voor mijn allerliefste kleindochter". Zij staat ook ergens in de fotoserie op mijn site op dat fototafeltje bij KNIL Pensioen dacht ik.

 

Ik ga me verdiepen in het leven van de oom, zoals bedoeld in dit draadje en aanpassen van mijn website...poegh, ben nu al moe.

Heb zijn Engelse sporen op een rijtje nu. 2x getrouwd, 5 kinderen en 15 kleinkinderen en hoogstwaarschijnlijk eenzaam gestorven (??). (Gelet op het feit, dat men in de akte zijn leeftijd "SCHAT" in paats van exact te noteren... (Ben benieuwd eat de a.s. correspondentie met de familie in UK oplevert.)

Heb ook zijn huis gevonden waar ie woonde en een zoon, die het huis geërfd heeft en in 1995 doorverkocht.

 

Eigenlijk best wel "raar" die ooms en tantes van me: 1x overlijdt bombardement Dresden Duitsland, 1x overlijdt in Engeland, 1x overlijdt in Australie, mijn pa overlijdt in Indonesia en 2x overlijden in Nederland (waarvan 1x bij opa en oma ligt en de ander apart in een andere stad.)

Hoe heet zoiets? Diaspora??

 

OK, fijne dag nog (en mooi weer) en een ieder ander ook natuurlijk.

Gr/Hans

Hans Boers

Voor hen die mij geholpen hebben en waar ik nogmaals mijn dank aan toezeg.

De website is aangepast met de aanvullende gegevens en ter ere van mijn "verloren gewaande" oom zoals in dit draadje heb ik een pagina gewijd, die echter nog lang niet kompleet is. (De namen van leden die mij geholpen hebben heb ik er in vermeld.)

 

http://www.imexbo.nl/oom-julius-mar-theo.html

 

Met vr.gr. aan allen en mooi weer vandaag toegewenst

Hans Boers

Dat is al een heel mooi en uitgebreid verhaal geworden !!

Volgens mij staat er onder het kopje "enkele feiten opgesomd" een typefoutje. Je geeft aan dat hij op 18 december 1900 uit huis gaat en dat hij dan 31 jaar is. Moet dat niet 21 zijn? 

Hartelijke groet,
Johanna.

Johanna C.

@Johanna.

 

Foutje, te snel typen en alles vlug vlug doen onder genot van bakkie koffie 's morgens vroeg met slaapdronken ogen en hersenen...Bedankt voor correctie.

Inmiddels aangepast EN scan gekocht van Nat. Archive en ook al geplaatst. Achternaam 2de vrouw ook bekend en tevens nieuwe vraagtekens opgeroepen. Totaal aantal mensen 9x en ik kom maar (voorlopig) tot 6x.....We komen er wel...(ooit, hoop ik.), want om records te ontsluiten (die gelocked zijn) moet ik zo vriendelijk zijn om 23,70 Eng.Pond per persoon neer te lappen...whoahahaha, die zijn gest....rd. 

En ook nog ontdekt:

Hij in 1939 getrouwd ten tweede met Elsie en is dan 60 jaar oud. Zij, Elsie is dan 42 jaar oud. Dus de kindertjes waarschijnlijk door hem geadopteerd en afkomstig uit vorig huwelijk van haar???

Fijne dag...Ik zie wat schitteren aan de blauwe hemel.... Zal toch niet het zonnetje zijn?

 

Gr/Hans

Hans Boers

Ik heb op freebmd.org.uk bij de geboorten eens verder gezocht op de naam Boers en gekeken of ik de kinderen die je op je website noemt kan vinden.

Ik vind dan de volgende 5 kinderen in Wales:

Betty Boers, geboren 3e kwartaal 1921 in Pontypridd, achternaam moeder: Jones.
Edna Boers, geboren 3e kwartaal 1923 in Pontypridd, achternaam moeder: Jones.

Julia E. Boers, geboren 4e kwartaal 1927 in Pontypridd, achternaam moeder: Davies.
Colin Boers, geboren 2e kwartaal 1930 in Pontypridd, achternaam moeder: Davies.
Sally M.Boers, geboren 2e kwartaal 1933 in Cardiff, achternaam moeder: Davies.

Het probleem met zoeken in Groot Brittanië is dat getrouwde vrouwen de achternaam van hun man aannemen. Als ze voor een tweede keer trouwen, doen ze dat bijna altijd onder de achternaam van hun eerste echtgenoot en niet onder hun "meisjesnaam". 

Hier duiken dus ineens de namen Jones en Davies op. Hoe passen die in het plaatje met Wright, May en McNamara?

Johanna C.

Heb je misschien hier iets aan. Even uitproberen

zie hier

Elisabeth

Op Familysearch vind ik een Agnes Jones die in het 3e kwartaal van 1914 in Pontypridd, Glamorganshire trouwt met een Wright (vermoedelijk Thomas H. Wright). Zie hier. In de link wordt alleen de achternaam Wright genoemd, maar in de bijbehorende index staat ook vermeld: Thomas H. Wright.

Zou Agnes Wright onder de naam van haar 1e echtgenoot getrouwd zijn met Jules Boers?

En zomaar een idee: Agnes Jones en Wright trouwen in 1914. Het huwelijk met Jules Boers was in het 3e kwartaal van 1920. Als het inderdaad dezelfde Agnes is: zou haar 1e echtgenoot dan omgekomen zijn in de 1e wereldoorlog?

Johanna C.

Ik vind een Thomas H. Wright die in het 2e kwartaal van 1917 op 28-jarige leeftijd in Pontypridd is overleden. Zie hier. Het zou wel mooi in het plaatje passen...

Johanna C.

[dubbel]

Kasper Ludeman

@Elisabeth....

@ Johanna...

Dank voor meezoeken en meedenken. 

Wat is aangedragen heb ik, maar voorlopig staan die op een laag pitje.

De kwestie is als volgt:

  1. De vraag gesteld destijds op het forum inzake Jules Boers waar de foto bijgedaan werd, was afkomstig van arweledwards of zoiets dergelijks.
  2. Ik nam contact op en kreeg antwoord van Paul Wick. Deze is (naar zijn zeggen) een neefje van zijn tante Sandra. Tante Sandra zou een kleindochter zijn van Jules Boers en tante Sandra is ook een dochter van Betsy.
  3. Tante Sandra stuurde daaropvolgend naar neefje Paul een mailtje die op zijn beurt het mailtje naar mij doorstuurde. Neefje zegt daarbij, dat hij tante Sandra dan binnenkort zal zien en dat hij dan foto's zal opsturen.
  4. In mailtje van tante Sandra vertelt zij op haar manier, hoe het zo'n beetje in elkaar zit. Zij gebruikt geen achternamen. Als volgt letterlijk overgenomen:
  • Jules, roepnaam JOE,  huwde met ???? en hieruit kinderen Betty geboren 11-6-1922 en Edna geboren omstreeks 1924. Tante Sandra zegt verder, dat Paul weet wie de moeder is, aangezien hij een geboorte certificaat heeft van haar.
  • Jules, huwde voor de tweede keer met Elsie M, die in 1953 gestorven schijnt te zijn. (Tante Sandra zegt daarbij dat ze 8 jaar oud was, dus geboren 1941.)
  • Tante Sandra vult aan, dat de kinderen uit dit huwelijk waren 1) Julia met kinderen Colin, Alvin, David, Susan en Eirwen. Zij noemt geen vaders naam. 2) Colin die gehuwd was Beryl en zij hadden 4 kinderen. 3) May die gehuwd was Glyn Peters, "some Irish man". De kinderen hieruit waren Kenneth en Maralyn.
  • Tante Sandra zegt verder, dat zoon Colin uit tweede huwelijk en die met Beryl + achternaam gehuwd was het huis heeft geerfd gelegen aan 24 South Road, waar tante Sandra in 1958 geweest was op bezoek bij die Colin...

Aan de hand van het bovengenoemde ben ik zelf alvast gaan speuren en kwam dezelde gegevens tegen die jullie ook al vonden. Daarbij vond ik dan ook nog dat er meerdere Betty's waren en meerder Colins waar de datums niet in overeenstemming zijn met wat Tante Sandra zich meent te herinneren.

Daarna niets meer vernomen van Paul, dus ik wacht af wat Paul te zeggen heeft als ie zijn tante bezocht heeft.

Inmiddels zal ik de gegevens vergaren en even op hold te zetten, totdat neef Paul terug komt bij me met verslag van tante Sandra.

Ik vemoed dat neefje Paul werkt en weinig tijd heeft en dat hij dan pas in het weekend zijn tante zal bezoeken,

De namen JONES en DAVIES ben ik nog niet tegengekomen.

Wel via eigen speurtochten de namen BERYL met achternaamHOWELLS die in 1950 met Colin Boers huwde. May, zoals tante Sandra haar noemt, ben ik tegengekomen onder de naam SALLY MAY die huwde met GLYN PETERS (de Ier) ook in 1950. Ik heb verder gevonden een Betty Boers gehuwd in 1943 met ROBERT J.H. EVANS en ook een Betty Boers die gehuwd was met RONALD W> MILLS in 1949. En al deze huwelijken vonden plaats in die zelfde streken PORTCALW, BRIDGEND, PONTYPRIDD.

We zien wel en wachten af.

 

Gr/Hans.

Hans Boers


@Johanna.

De laatste bijdrage betreffende Thomas Wright had ik nog niet. Mooi, dank je wel. 

Komt voorlopig bij de stapel notities om tzt gebruikt te worden, als ik van de kant van Paul Wick en zijn tante meer hoor.

Gr/Hans

Hans BoersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!