stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Onderzoek naar mijn oom Julius Marinus Theodoor Boers gemeld te Antwerpen 1900 vanuit Den Haag.


Profiel afbeelding

@ Hans,

Duidelijk verhaal. Ik dacht dat de reactie in eerste instantie een beetje lauwtjes was, maar dat heb ik dus helemaal verkeerd begrepen. Misschien is het inderdaad verstandig om even te wachten en en ze wat tijd te gunnen. Maar ik begrijp heel goed dat je zou willen dat het allemaal wat sneller gaat. Zou ik zelf ook hebben.

Vroeger hoefde je Engeland en Wales inderdaad geen geboorteakte te overleggen als je ging trouwen. Of dat tegenwoordig eventueel anders is, weet ik overigens niet.

Ik hoop voor je dat er in september ook meer duidelijkheid komt over de Belgische periode van Jules Boers. 

Johanna C.

In vervolg op mijn bericht van 19 aug 2016 om 06:01 ( mijn voorlopige "opstelling" ) ter informatie.

Na wat speurwerk vond ik de volgende aanvullingen:

  • Colin Boers (zoon van Jules Boers uit tweede huwelijk) Exacte overlijdens datum is 18 juni 2011, leeftijd 81 jaar.
  • Beryl, zijn vrouw, overleden 27 dec 1974 in de leeftijd van 47 jaar.
  • Hun zoon Clive E = Clive Enoch Boers, overleden 27 juli 2013. Volgens records was hij gehuwd met Karen E. Stoakes, maar de advertentie spreekt over "zijn vrouw Jenny" . Rest mij uit te zoeken of er een scheiding plaats heeft gevonden of een overlijden en wanneer hij dan met Jenny is gehuwd. Uit het huwelijk met Jenny zijn 2 zonen Boers geboren, namelijk Liam en Josh.Van Josh weet ik dat hij inmiddels zelf ook vader is.
  • Het oudste kind van Colin Boers heette volgens de registers Corine A. Dit moet zijn volgens het grafopschrift: Corinne Ann en zij overleed op 28 januari 1970 in de leeftijd van 15 jaar.
  • Colin, zijn vrouw Beryl, zoon Clive Enoch en dochter Corinne Ann liggen samen in één familiegraf. (ik heb een foto ervan op kunnen duikelen).

Colin's derde kind Susan geboren 1957 scheen bij het overlijden van broer Clive Enoch nog in leven te zijn in 2013, want zij brandde een kaarsje.

Prettig weekend allen.

Hans Boers

Weer aanvullende info:

Heb Soc. media afgestruind en een achterkleinkind van Jules gevonden. 

Hij is zoon van Clive Enoch, kleinzoon van Colin en achterkleinzoon van Jules Boers. 

Een nieuwe ingang geopend om meer te weten te komen.

Hans Boers


Een korte tussenstand voor diegenen die mij geholpen hebben en (nog) eventueel interesse hebben in de voortgang.

1) Inmiddels kontakt gekregen met de nazaten, die nog minder van hun grootvader (mijn oom) weten dan ik. Wat zij nu weten, hebben zij van mij gekregen. Dat schier niet op dus. Één kleindochter schijnt nog foto's te hebben, doch helaas is kleindochter totaal onbekend hoe deze gescand moeten worden en doorgestuurd. Heb geadviseerd om dan mar foto's te maken met smartfoonje en via Whats app door te sturen.... Tot op heden ijdele hoop. Verder schijnt een der nazaten een kapotte huwelijksakte van het tweede huwelijk te hebben, maar deze moet ie eerst in elkaar flanzen. (Hoop dat het lukt).

2) Belgie. Inmiddels te weten gekomen dat oom Julius op 2 adressen ingeschreven stond en op 19 dec 1912 uitgeschreven. Hoe toepasselijk: Hij schreef zich uit op 18 dec 1900 uit Den Haag en schreef zich te Belgie in op 19 dec 1900. Zou hij het erom gedaan hebben. Tot op de dag nauwkeurig.

Zodra ik meer weet, verstrek ik nadere info.

 

Inmiddels mijn dank sowieso voor het lezen en hulp.

Hans BoersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu