stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Naamvariaties op Lisette

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie kent er variaties die in het begin van de vorige eeuw in Vlaanderen zouden kunnen gebruikt zijn voor de meisjesnaam Lisette?

Is Lisette zo wie zo een afleiding van Elisabeth of kan deze naam ook een andere oorsprong hebben?

Jos Mevensen

Ook met een z ipv een s, ook eindigend op -a. Een naam die hier niet zo ver vanaf lijkt te staan is Louisette (en varianten), wat denk ik een samentrekking van Louise en Elisabeth zal zijn.

niepoort

Hartelijk dank, ik heb deze vraag gesteld omdat ik op zoek ben naar een tante die maar zes maanden geleefd heeft en waarvan mijn grootmoeder nooit iets vertelt heeft. Ze moet haar eerste kind geweest zijn waarschijnlijk, want ook mijn vader en mijn oom weten niets van haar. Ik wil nu opzoekingen starten in het Belgische archief maar weet ook niet of Lisette haar officiële naam was of een roepnaam.

Jos Mevensen

Is het dan niet handiger om een vraag te stellen over de gezochte persoon, waarbij je zo veel mogelijk informatie verstrekt (volledige namen van je grootouders, woonplaats, vermoedelijk geboortejaar van Lisette etc.) ?De geboorte van het kind is misschien nog niet openbaar, maar het overlijden vermoedelijk wel. Het kind zou eventueel ook geboren (en begraven) kunnen zijn onder de achternaam van je grootmoeder, want mogelijk was je grootmoeder toen nog niet gehuwd. Dat laatste zou een reden kunnen zijn waarom je vader niet van het bestaan van dit kind op de hoogte is/was.

niepoort

Dit wil ik gerust nog eens proberen. Hier volgen de details:

Vader: Josephus Joanna Eligius Mevensen geboren te Antwerpen 17 mei 19893 ener gestorven 18 september 1953

Moeder: Johanna Ludovica De Meulder geboren te Antwerpen en er gestorven 15 maart 1977

Broers: 1) Antoon Jozef Jan geboren te Antwerpen 9 februari 1920 en er gstorven 2 juni 1995

             2) Jan Lodewijk Edmond geboren te Antwerpen 7 november 1922 en er gestorven 24 januari 1977

In de familie wist men wel dat er een kindje genaamd Lisette moest geweest zijn maar niemand weet wanneer, waar ze aan gestorven is en wanneer ze geboren is.

Een pittig detail ik heb een beeldje dat gemaakt is van een boompje dat op haar graf stond in Schoonselhof Antwerpen de maker van dat beeld is mijn oom. Het graf is verdwenen.

Jos Mevensen

Ik plaatste dit heel lang geleden ook al eens maar zonder enig resultaat.

Jos Mevensen

Hallo Jos, vragen staat nu altijd vrij, maaar of het al openbaar is ??? Als jij de persoon (vader) Josephus.... enz. Mevensen, zijn geb. datum met 5 cijfers plaatst moeten we dat eerst op zoeken. Hij, Josephus ..... Mevensen, is in ieder geval geboren op 17-05-1893 te Antwerpen, akte nr. 3087, Image 314 (852). Dus één van de kinderen die bij jou bekend is, o.t.w. geb. in het jr. 1920, zullen de ouders zeker voor 1920 gehuwd moeten zijn. Maar helaas zijn de huwelijken t/m 1906 openbaar. (Info afkomstig van Zoekakten-België)

p.s. Nog wel een Johanna Ludovica De Meulder gevonden, geb. op 22-09-1896 te Antwerpen, akte nr.5652, Image nr.581 (853). De ouders waren: François Edmond De Meulder, geb. 1850 te Antwerpen, geh. op 11-01-1883 te gem. Leuven en Maria Joséphina Stryckmans, geb. 1859 te Tiemen. (Ziet u, hierin iets bekends ??)

Tja, ik zie net Jos, dat jij al het één en ander op de site van "GenealogieOnline" heb staan. Je had dat ook even kunnen vermelden, had mij in iedergeval een hoop tijd bespaard ! 

DHv. E.

Sorry inderdaad 1893 was zijn geboortejaar. Nu beweert men dat je in het Felixarchief wel zou kunnen zoeken naar data in de range 1900- 1920. Heb je daar ervaring mee?

Jos Mevensen

Nee, hier heb ik geen ervaring mee, sorry

DHv. E.

Maakt niet uit, toch bedankt om te reageren. Op een andere site kwam ik er achter dat dit tot 1930 inderdaad kan in het Felixarchief Antwerpen.

Jos Mevensen


Nu, kijk misschien zelf eens op de site van:     www.felixarchief.be   Succes verder

DHv. E.
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!