stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Belgie » Deel van de familie Raff naar (de buurt van) Antwerpen verhuisd

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ja, dat klopt. Doordat ik niet goed wist dat ik vanuit Adfaer weer de persoon kon bereiken waar ik al was geweest. Vreemd genoeg waren de gegevens dan weer weg en ging ik ze maar weer opnieuw invullen. Ik heb dat al aangekaart bij de heer Coret, maar ik heb daar geen antwoord op gekregen. Ik heb geen idee hoe ik die dubbele moet verwijderen, ik dacht dat dat vanzelf ging bij de contole. Eerst moest ik nl zelfs alles bij de partner invullen, maar die koppeling is er nu gelukkig wel.

Wie weet hoe ik die dubbelen wegkrijg, mag het zeggen.

Ik durf trouwens niet zo maar een persoon te verwijderen, want ik kan zo niet zien welke gegevens eraan vastzitten. Dus zie ik alleen op Genealogie online wat dubbel is.

Nienke Oudbier-Wiarda

Maar er moet ook gezegd worden dat er van de kleinzonen er allemaal wel eentje Augustinus Dominicus genoemd is.

Nienke Oudbier-Wiarda

Nee, Magdalena uit Antwerpen beweert dat.

Nienke Oudbier-Wiarda

In de 10-jarentafels van Hoboken via ZoekAkten vind ik in de periode van 1891-1900 zes kinderen met de achternaam Raff. Ik heb de aktes er voor je bij gezocht.

- Charlotta Isabella Francisca Raff, geb. 27 september 1891 in Hoboken,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 51 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 33 jaar. Zie hier (akte 220);

- André Christiaan Raff, geb. 11 december 1893 in Hoboken,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 53 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 36 jaar. Zie hier (akte 306);

- Henrietta Jacoba Raff, geb. 4 november 1896 in Hoboken,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 56 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 39 jaar. Zie hier (akte 298);

- Christiana Suzanna Raff, geb. 22 juni 1897 in Hoboken,
  ouders: Cornelis Johannes Pieter Raff, 21 jaar en Rosalia Margareta Maria Zeelmaekers 19 jaar. Zie hier (akte 161);

- Joannes Cornelia Raff, geb. 12 juli 1898 in Hoboken,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 58 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 41 jaar. Zie hier (akte 202);

- Louis Corneel Raff, geb. 20 november 1898 in Hoboken,
  ouders: Cornelis Johannes Pieter Raff, 22 jaar en Rosalia Margareta Maria Zeelmaekers 20 jaar. Zie hier (akte 346).

Johanna C.

Christiaan Karel Raff en Geertje Cornelia Endhoven zijn op 30 juli 1887 in Antwerpen getrouwd. Zie hier voor de huwelijksakte (akte 990).

En zie hier voor de eerste bladzijde van de huwelijksbijlagen. De bijlagen staan op image 656-662.

Johanna C.

In de periode 1881-1890 worden er in Hoboken twee kinderen geboren met de achternaam Raff.

- Dirkje Adriana Raff, geb. 16 juni 1888 in Hoboken,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 48 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 31 jaar. Zie hier (akte 108);

- Catharina Joanna Geertruda Raff, geb. 25 juli 1889 in Hoboben,
  ouders: Christiaan Karel Raff, 49 jaar en Geertje Cornelia Endhoven, 32 jaar. Zie hier (akte 177).

Johanna C.

En tenslotte vind ik in de periode 1901-1910 nog twee kinderen met de achternaam Raff die in Hoboken worden geboren.

- Josephina Catharina Raff, geb. 13 september 1904 in Hoboken,
  ouders: Johannes Jacobus Raff, 25 jaar en Maria Ludovica Willems, 22 jaar. Zie hier (akte 348);

- René Karel Raff, geb. 4 april 1907 in Hoboken,
  ouders: Johannes Jacobus Raff, 27 jaar en Maria Ludovica Willems, 25 jaar. Zie hier (akte 143).
  In de kantlijn van de akte is nog vermeld dat René Karel Raff op 4 december 1925 de Belgische nationaliteit verkregen heeft.

Johanna C.

Op de website van het Stadsarchief Amsterdam vind ik een archiefkaart van Christiana Suzanna Raff. Daarop is vermeld dat ze op 17 maart 1950 in Amsterdam is overleden. 

Johanna C.

Ik vind Cornelis Johannes Pieter Raff en Johannes Jacobus Raff op de website van het Stadsarchief Amsterdam ook nog in de overgenomen delen.

Daarin worden 2 kinderen genoemd van Johannes Jacobus Raff en Maria Lucovica Willems die na 1910 zijn geboren:
- Rosalie Julienne Raff, geb. 8 oktober 1914 in Hoboken;
- August Cornelis Raff, geb. 6 maart 1917 in Amsterdam.

Johanna C.

Om een persoon te verwijderen in Aldfaer: roep de personenlijst op => links-klik op de te verwijderen persoon, dan rechts-klik op de persoon, dan in het menu "geselecteerde persoon verwijderen uit stamboom" kiezen , en bevestigen.

Let er wel op dat de juiste persoon verwijderd wordt, Aldfaer kan dit niet weten...

Dirk Claessens

Wow! Fantástisch!! JuichendEen rekensommetje leert dat dat dan gewoon kinderen moeten zijn van DE Christiaan Karel Raff uit Vlissingen, die gewoon op oudere leeftijd weer hertrouwd is. (Ik ben een achter-achterkleindochter van zijn zusje Johanna Carolina, bij ons in de familie hield de familiekennis op bij van Drielen omdat zij op zo'n jonge leeftijd is overleden (33). Maar ook haar echtgenoot is een nieuw gezin begonnen, maar die was toen nog niet zo oud.) Ook de Vlaamse Raffs zijn afstammelingen van de Italiaanse herbergier Augustinus.

Nienke Oudbier-Wiarda

'Leuk'  in dit verband is dan weer te vermelden dat de moeder van Christiaan Karel Raff helemaal geen Catharina Johanna heette, maar juist Catharina Hendrica (volgens haar eigen geboorte- huwelijks- en sterfakte en bij 1 kind, te weten Maria) De eerste vrouw van haar echtgenoot was haar oudere zuster, die heette Johanna Catharina. Volgens de geboorteakte van mijn betovergrootmoeder Johanna Carolina is zij de moeder. Probleempje: er is een sterfakte uit 1832 van Johanna Catharina. 28 jaar oud en betovergrootmoeder is in 1852 geboren... Bij de andere kinderen wordt Catharina Hendrica consequent Catharina Johanna genoemd, ze tekent zélf zelfs met die naam wanneer ze een familiebericht plaatst! Voor sommige genealogen is het dan weer gelijk een ander persoon, maar dat gaat me te ver. Ik vind het leuk om van alles een logisch geheel te maken. Het is weer andere genealogen ook weer wel opgevallen dat dit niet klopt, gelukkig.

Ik ben nu weer aan het discussiëren over de naam van de betovergrootmoeder van Christiaan Karel, die zou volgens de aktenlezers Catharine Cazimeu heten, nu kan ik helaas geen Italiaans, maar iets in mij zegt dat dat geen Italiaans is. Laat staan een achternaam. Ik hou het op Cazimir, dat vind ik veel logischer omdat die namen patroniemen zijn, allemaal afgeleid zijn van voornamen, zoals Raff van Raffael komt. Maar ik geef toe, het staat er heel onduidelijk.

Nienke Oudbier-Wiarda

@ Nienke,

Niet alleen een rekensommetje leert dat het kinderen zijn van Christiaan Karel Raff uit Vlissingen. Dat het om Christiaan Karel Raff uit Vlissingen gaat blijkt ook uit de huwelijksakte en de huwelijksbijlagen (zie mijn bericht van 2 feb om 10.43 en klik op de oranje linken in het bericht. Je komt dan direct bij de huwelijksakte en de huwelijksbijlagen terecht).

Johanna C.

Klopt, maar toen had ik de akten nog niet geopend, de ouders kloppen (behalve dan dat de moeder eigenlijk Catharina Hendrica heet, maar die fout wordt overal in de aangiftes van de geboortes gemaakt, variërend van Catharina Johanna (in de meeste gevallen) tot zelfs Johanna Catharina (zo heette haar zus, de eerste vrouw van zijn vader) of alleen Catharina. Zal wel aan haar roepnaam liggen. De vader heet in de meeste gevallen Augustinus Dominicus (de juiste naam), maar ook best vaak Augustinus alleen (zo heette zijn opa) of Dominicus (zijn vader) En de geboorteplaats klopt. Kan niet missen dus.

Nienke Oudbier-Wiarda


Is er eigenlijk nog een makkelijker manier om te zoeken dan door al die aktes te bladeren? De genealogie-werkbalk doet het bij mij niet. Komt het omdat het een Vista is? Hij kan niets vinden.

Nienke Oudbier-WiardaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!