stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Leemhuis in Belgi??

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de familienaam De Lemhuis. De website van Family-Name.co.uk noemt De Lemhuis als een belgische achternaam, maar ik kan daar geen bewijzen van vinden. Ook niet met variante schrijfwijzen. Wie kan mij op weg helpen?

W.F. Leemhuis

Het is meestal niet zo zinvol om in het wilde weg naar gelijknamige namen te zoeken maar gewoon stapsgewijs, generatie voor generatie naar voren te werken. Ik begrijp dat u kennelijk bent vastgelopen? Als deze aanname juist is wat is dan het oudst bekende echtpaar waar u zeker van afstamt?

Annemarie57

Hallo W.F., in de titel van uw vraag schrijft u: Leemhuis en in de inhoud van uw vraag schrijft u Lemhuis ??

Verder heb ik op de site van "Het Rijksarchief in België" gekeken, en ook geen familienaam Leemhuis / Lemhuis gevonden. Ook gezocht op Lheemhuis (niets gevonden). Van de familienaam Leemhuis zijn via WieWasWie 2464 resultaten in Nederland en van Lemhuis, ook via WieWasWie maar 5 resultaten gevonden. En wel in Enschede/Arnhem, één persoon was afk. uit Duitsland. (1926/1930).

 Mogelijk dat de familienaam, inderdaad, anders wordt vermeld.?? En dat een site van UK, het wel een Belgische familie naam kan zijn. Maar als men daar geen echte bewijzen van heb. Dan wordt het moeilijk. Mogelijk toch iemand uit Nederland. Maar heb je echt geen meer informatie ?? Misschien moet je ook eens gaan zoeken op "F.C."  (FamilySearch) ?

Met alleen een familienaam kom je er niet. We zien je reactie wel weer. Anders succes verder.

DHv. E.

Angelsaksen weten volgens mij niet eens het verschil tussen Nederland en België.

Annemarie57

Je had wel van Leemhuyzen bij Samson en Gert.

Frank Fransz

Omdat in Nederland de naam leemhuis soms een relatie heeft met de aanwezige leem in de bodem, waarmee dan lemen huizen werden gebouwd, is het wellicht mogelijk dat zoiets ook in België is voorgekomen, in de Brabantse Leemstreek? Ik zal ook in die regio's dieper onderzoek kunnen doen.

W.F. Leemhuis


Dan denk je aan een soort vakwerkhuizen? Dan zou ik Duitsland ook niet vergeten!

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!