stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Joannes Serdongs / Serdons en Maria Elisabeth Gyssens [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de geboorte-, sterte- en huwelijksdata en - plaatsen van Joannes Serdongs / Serdons met Maria Elisabeth Gyssens. Zij krijgen in ieder geval een zoon (broers en zussen neem ik niet op in mijn stamboom, alleen directe voorouders) genaamd Gerardus Lambertus / Gerard Lambert Serdongs geboren 17-09-1836 te Schulen. De lijn Serdongs / Serdons stopt hier bij mij. Ook online analyses van doopgetuigen kunnen mij geen uitsluitsel geven wie de ouders van Joannes Serdongs / Serdons waren. Op arch.be kom ik ook niet verder. Sowieso kom ik online niet verder. Misschien zie ik iets over het hoofd? Wie weet antwoord? Bij voorbaat dank!

Groetjes Tamara

Tamara Kroonen

Zie hier voor de geboorteakte van Gerardus Lambertus Serdongs (akte 40). Daaruit blijkt dat Joannes Serdongs 36 jaar oud was bij de geboorteaangifte. Hij is dus geboren ± 1800. 

Johanna C.

Even de geboorteakte erbij. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9398-HW9N-HC?i=86&cc=2138507

Ouders:  Joannes Serdong, bij geboorteaangifte oud 36 jaar en landbouwer en Maria Elisabeth Gijsens.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dat klopt, dit heb ik ook zo berekend, maar toch kan ik nergens rond die tijd een geboorte vinden van Joannes. Ook zijn sterfte heb ik niet gevonden. Ook het huwelijk met mevrouw Gyssens kan ik nergens vinden.

 

Mvg Tamara

Tamara Kroonen

In de geboorteakte wordt Gijsens geschreven en niet Gijssens. Geeft een evt huwelijk van de zoon niet enige indicatie over evt overlijden ouders voor zijn huwelijk?

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik vind in Schulen wel een huwelijk van een Joannes Arnoldus Serdons en een Maria Catharina Grouls op 28 januari 1835. Zie hier

Johanna C.

Sorry, ja Gysens, dat bedoel ik ook, ik ben geneigd het steeds met twee ss-en te schrijven. ;) Maar de huwelijksakte van Gerard worden ook alleen de ouders beschreven, het beroep en waar ze wonen. Er staat niet bij dat de ouders al overleden zijn dus ze leven waarschijnlijk dan nog.

Tamara Kroonen

Waar en wanneer was het huwelijk van zoon Gerardus Lambertus? 

Toegevoegd: ik heb de datum en plaats van het huwelijk al gevonden: 1 juni 1864 in Rummen.

Johanna C.

Staat er ook bij  waar de ouders woonden op dat moment en wanneer was dat?

mvg-Ben

ps weer bijna gelijk. Bij het huwelijk dat Johanna vermeld is de bruidegom in 1804 geboren/gedoopt. Mogelijk wel een ander.

Ben Wegman

Hoi Johanna, dat klopt, Joannes Arnoldus en Maria Catharina zijn de ouders van Ludovicus, geboren 11-12-1835, zij krijgen later ook nog een Joannes en een Josephus. Dit zijn dus niet de Joannesen van "mij".

Tamara Kroonen

@ Ben,

Bruidegom en ouders woonden in Herk-de Stad. Ik moet de huwelijksakte overigens nog wel opzoeken. Zodra ik die gevonden heb, zal ik een link plaatsen.

Johanna C.

Ouders woonden in Herk-de-stad ten tijden van het huwelijk van Gerard. Maar hoe ik ook zoek, met allerlei naamsvarianten, er wordt gewoon niet dezelfde Joannes gevonden, zowel niet bij geboortes en sterftes. Het zijn steeds anderen.

Tamara Kroonen

@ Tamara,

Dan kunnen we dat echtpaar (Joannes Arnoldus en Maria Catharina) dus uitsluiten. Ik ging er al vanuit dat het niet de juiste personen waren. Maar omdat de namen leken op die van de ouders van Gerardus Lambertus heb ik het huwelijk toch maar geplaatst.

Johanna C.

Pieter Johannes Serdons trouwt met Maria Elisabeth Gysens op 18-1-1829 in Herk-de-Stad

Geboren 8-3-1801, vader, moeder, opa en oma worden ook genoemd.

tip: als je ergens vastloopt moet je juist alle broers en zussen in je onderzoek meenemen.

Frank Fransz


Voici het overlijden van zekere Jean Serdons te Schulen op 5 december 1815, oud 63 jaar: link

Volgens mij worden er geen ouders genoemd.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!