stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Marguerite Josepha Hoefsmit

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In het bevolkingsregister van de gemeente Sloten (NH) heb ik gevonden Marguerite Josephina Hoefsmit, geboren 10-06-1895 te Antwerpen. Zij is geëmigreerd naar Engeland en daar getrouwd met Johannes Jacobus Dijst. Zij is in Engeland ook overleden. In familysearch heb ik gezocht in de geboorteakte van Antwerpen, jaar 1895 en daar omheen, maar niets gevonden. Heeft iemand informatie of tips, hoe ik haar geboorteakte wel kan vinden?

Dolf Dijst

De vraag is of zij in Antwerpen-Stad geboren is, of in één van de omliggende gemeenten die naadloos fysisch aansluiten bij het eigenlijke stadsgebied, en al eens verkeerdelijk tot "de stad" gerekend worden. Ik denk bvb. aan Borgerhout, Berchem, Deurne of Merksem.

mvg - Dirk

Dirk Claessens

Dirk bedankt voor je bericht. De plaatsen die je genoemd hebt, heb ik bekijken, maar geen akte. Nu maar hopen dat iemand toevallig haar tegenkomt.

Dolf Dijst

Dit nog gevonden: Marguerite J. Hoefamit (Hoefsmit ?) geh. in het jr. 1919 te Pancras, London, England, met ene: Johannes J. Dyst.

En ook deze persoon gevonden: Josepha Margot Hoefsmit, geb. 10-07-1892 te Antwerpen, van beroep: sigarettenmaakster. B.R. Amsterdam, tijdelijk verblijf, Aankomst 1914, op 12-11-1914 naar London.

Succes

DHv. E.


Heel hartelijk bedankt voor jet bericht. De registratie in Londen had ik al ontdekt via www.ancestry.co.uk. Ook haar huwelijk met Johannes Jacobus Dyst en hun beiden overlijden. In het bevolkingsregister van de gemeente Sloten (NH) staat zij ingeschreven toen zij in 1919 haar schoonouders kwam bezoeken. Nu had ik alle indexen van Amsterdam wel bekeken, maar laat ik nu tijdelijk verblijf te zijn vergeten. Kennelijk maakte zij deel uit van de Belgische vluchtelingen tijdens de 1e wereldoorlog. Zij verblijft hier namelijk op de (Oostelijke) Handelskamer in Lood DD. Op de (Oostelijke) Handelskade stond en staat het zgn Lloyd Hotel. Daar werden in de eerste wereldoorlog de Belgische vluchtelingen opgevangen. Nogmaals bedankt.

Dolf

Dolf DijstPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!