stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Huwelijk van Fierens Victorina en Donan Charles

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Vraag met betrekking tot het huwelijk van Fierens Victorina (°Kemzeke, 6/4/1875) en Donan/Donau Charles (°Geestemünde - Duitsland, 11/3/1869):

Volgens de familie zijn Victorina en Charles getrouwd circa 1895 in Antwerpen. Dit lijkt echter weinig waarschijnlijk, daar haar twee oudste kinderen in 1896 en 1899 beide geboren werden met vermelding in de akte: “Geen vermelding van vader.” Nochtans zouden ze gehuwd zijn: in Groot-Brittannië zijn er papieren terug te vinden uit 1901 waarin staat dat Victorina de achternaam Donan draagt en alle kinderen (zelfs de twee eerste kinderen die daarvoor Fierens heetten en de volgende kinderen) heetten eveneens Donan.

Waar zijn Victorina en Charles getrouwd?

Van 1985 tot en met 1911 zijn ze in de stad Antwerpen niet terug te vinden in de huwelijksakten. Ook nagekeken op Kemzeke, Sint-Niklaas, Gent (Victorina heeft ook even in Gent gewoond, het merendeel heeft ze in Antwerpen gewoond). Volgens het vreemdelingendossier (stad Antwerpen, opgesteld in 1897) woonden Victorina en Donan op dat ogenblik in hetzelfde gebouw.

Met dank voor bijkomende informatie!

UPDATE: Indien zij niet gehuwd waren, konden zij dan in de UK hun kinderen zomaar van naam doen veranderen van Fierens naar Donan?

Jan Gijpe

Volgens geboorteakte 3054 van dochter Leonia Maria Francisca geboren de negenste mei 1896 als dochter van Victorine Fierens zonder beroep oud een en twintig jaar geboortig van Kemseke alhier gehuisvest

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9PDX-9NNG?i=309&cc=2138481

In kantlijn geen verwijzing naar eventueel huwelijk van ouders.
Hier ook geen enkele naam van een eventuele vader.
In de index aangeduid als onwettig kind.

Heeft U de juiste datum van 1899?

MVG-Paul

vap

Hallo Jan, je was op de hoogte, dat Maria Fierens een ongeh. 29-jarige moeder was van Victorina Fiernes, inderdaad geb. op 06-04-1875 te Kemzeke, Oost-Vlaanderen, akte nr.17, I*mage nr.37 (731).

En de vader van Maria was: Josephus Fierens.

Ik kijk nog even verder, succes vast

DHv. E.

Geen antwoord op je vraag.

Tijdens de census (= volkstelling) van 1911 wonen Charles Donan en Victoria Donan in Guildford, Surrey, Engeland. Hun twee jongste kinderen Ethel en Franky zijn in Guildford geboren. Verder zijn de twee oudste dochters, Lena en Marie, volgens de census in Londen geboren. Zie hier

De census van 1911 was de eerste census waarbij men zelf de gegevens moest opgeven. Bij de eerdere volkstellingen gebeurde dat door een zogenaamde "enumerator" die van huis tot huis trok en de opgegeven gegevens noteerde. Misschien kloppen de gegevens die de familie Donan heeft opgegeven niet helemaal met de waarheid en waren Vicorina Fierens en Charles Donan niet getrouwd. Het huwelijk kan ook plaatsgevonden hebben in Londen of in Surrey. 

Johanna C.

Volgens geboorteakte van 1896 woonde Victorina Fierens in de Zilversmid nr 5

Volgens vreemdelingendossier nr 89965 woonde Donau Charles Georges Henri in de rue des orfèvres of zilversmid  n° 2

Hij is pas  toegekomen in het land op 28 juli 1897. (dus huwelijk weinig waarschijnlijk voor deze datum)

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G99C-9Y8Q?i=378&cc=2023926

Vind echter geen geboorte in 1899  in Antwerpen van dochter  Marie als je kijkt naar de indexen tenzij ik er over heen kijk.

MVG-Paul

vap


Dankjewel voor jullie hulp! 

Jan GijpePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!