stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Tweede Wereldoorlogsslachtoffers


Profiel afbeelding

In de laatste weken kreeg ik verschillende meldingen over het melden van Tweede Wereldoorlogsslachtoffers in de website. In mijn publicatie staan er een tiental. Maar in de lijsten van deze slachtoffers zie ik geen enkele van deze personen. Maar ja, ik ben Belg en destijds had ik een abonnement op Genealogie Online, maar ik heb dat niet verlengd aangezien wij in een achterhoekje geduwd worden. Mijn grootmoeder Anna Maria Noé is een oorlogsslachtoffer maar het is geen Nederlandse. Dus niet terug te vinden in uw lijsten.

Ik weet dat wij In België ver achter staan qua Genealogie. Men is er hier ook mee bezig, maar ieder op zijn eigen houtje en onderlinge communicatie tussen verschillende verenigingen uit verschillende regio's is ver zoek. Ooit dacht ik dat Genealogie Online iets zou kunnen bijbrengen, en het is een prachtig instrument voor Genealogen maar niet voor genealogen uit Vlaanderen.

Cuenen Paul

Beste Cuenen Paul,

U bedoelt waarschijnlijk Open Archieven? Genealogie Online is een onderdeel waar u uw gedcom publicatie (stamboom) op kunt plaatsen.

Wij zijn afhankelijk van wat archieven ons aanleveren. Dus als er in Belgie geen archieven zijn die 2e WO slachtoffers hebben gedigitaliseerd, dan kunnen wij helaas ook niets tonen.

Yolanda Lippens


Beste Paul,

Met vriendelijke groeten,

Ludo ProostPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu