stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Overlijden Hendrikus Nicolaas van Oostrum * Wijk bij Duurstede 1838 tr. A'dam 1863 [opgelost]


Profiel afbeelding

Verder vind ik Helena Petronella van Oostrum-Rikke in de index op de bevolkingsregisters van 1900-1910 (zie hier, rechterbladzijde), maar omdat ik niet begrijp waar de cijfers 9 en 10 in de laatse twee kolommen naar verwijzen, lukt het me niet om de bijbehorende inschrijving in het bevolkingsregister te vinden.

Johanna C.

Het betreft een adres: Molenaar nr 9, wijk 10.

Dit is overigens hetzelfde adres als we in de periode 1890-1900 gevonden hadden, en betreft de Maalderstraat. Eerst was dit wijk 5, nu wijk 10.

Hier is het blad voor dit adres

Hierop is ook de datum en plaats van overlijden van Henri Niklaas te vinden: Hoogstraten, 15 feb 1903. Hier is de akte.

Arnaud

Hallo Johanna en Arnaud,

Hulde voor jullie speurwerk. Vandaag geen tijd voor de stamboom gehad maar des te groter was de verrassing zojuist te lezen dat het overlijden is gevonden. Niet in zijn woonplaats Antwerpen dus maar wel in de provincie Antwerpen. De reden van zijn dood in Hoogstraten zal wel onopgelost blijven maar in ieder geval is het raadsel opgelost. Al 15 jaar heb ik er zo af en toe nog eens naar gezocht maar zonder resultaat. Het overlijden van hem was de laatste open plek in het gezin waarvan hij deel uitmaakte.

Nogmaals veel dank, mijn avond kan niet meer stuk !

pieter van oostrum

Beste Pieter,

ik heb een interessante aanvulling voor je. Ik heb nog contact gehad met het stadsarchief van Hoogstraten en zij berichtten mij dat het Gemelslot destijds een landloperskolonie was, net zoals wij die in Ommerschans en Veenhuizen kennen, allemaal onderdeel van het oorspronkelijke plan toen België en Nederland nog samen in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden waren. Men is momenteel, via VeleHanden, bezig om ook deze Belgische landloperskolonies (Merksplas en Wortel) te indexeren, dus wie weet ga je daar nog iets vinden als het project is afgerond.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid

reactie

pieter van oostrum

Hallo Indie,

veel dank voor deze nieuwe aanvulling.

Het heeft weer antwoorden op een aantal vragen vragen gegeven.

pieter van oostrum

Dag Pieter,

Behalve zijn zoon Johannes Wilhelmus (geb.)1864 in Amsterdam en overleden in Medemblik en zijn ongetrouwde dochter Jacoba Jophanna (geb.1869 in Rotterdam), heb ik ook nog een zoon Antooon Frederik (geb.23 mei 1876 in Borgerhout en 3 dochters kunnen achterhalen. t.w.

Cornelia (geb. 9 feb.1872 in Borgerhout overl.31 mrt 1880 in Borgerhout), Maria (geb.16 mei 1883 in Borgerhout overl. 29 nov1885, aldaar) en Catharina (geb.15 mrt.1885 in Borgerhout, overl.30 okt.1885, aldaar.

Frans van Oostrum

Hallo Frans,

Dank voor je bijdrage . Ik heb je een email gestuurd.

Gr. Pieter

pieter van oostrum


Pieter, bedankt voor jouaanvulling van Wilhelmus Johannes en Hendrik.

 Gr. Frans

Frans van OostrumPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu