stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Tinnenbrock en Tinnenbroek familie?


Profiel afbeelding

Veronique Tinnenbrock uit Frankrijk wees mij op haar roots in Nederland. Zij had begrepen dat haar 'stamvader' Cornel(i)us Tinnenbrock uit Nederland kwam. Waarschijnlijk in of vlak na de tijd van Napoleon. Nu heb ik diverse Cornel(i)ussen Tinnenbroek in mijn stamboom staan die op een na in Nederland zijn overleden. De Cornelis Tinnenbroek waarvan ik geen overlijdensgegevens heb zou best eens haar stamvader kunnen zijn. Deze Cornelis is op 2-2-1780 in Boxtel geboren en werd snel wees. In 1800 werd hij in een testament genoemd en stond hij onder voogdij. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Uit latere huwelijksgegevens van ene Antoine Cornelius Tinnenbrock zie ik dat zijn vader Cornelius Tinnenbrock is getrouwd met Louise Gray. Deze zoon (Antoine Cornelius Tinnenbrock, geboren 12-6-1815 te Melle (Poitiers), Deux-Sevres, France) is op 9 mei 1867 getrouwd met Emillie Bouvrie (24-6-1840) uit Braine l’Alleud (plaats in België, vlak bij Waterloo). Vanuit Antoine Cornelius Tinnenbrock kan ik de weg volgen naar de dame uit Frankrijk, Veronique Tinnenbrock. Alleen mis ik de verdere gegevens van die Cornelius Tinnenbrock en Louise Gray. Wanneer ik bijvoorbeeld zijn geboortedatum zou vinden, kan ik die checken met de Cornelis Tinnenbroek waarvan ik geen overlijdensdatum heb. Mijn vraag is of iemand weet waar ik meer informatie over Cornelius Tinnenbrock en Louise Gray kan vinden, waarschijnlijk in België of Frankrijk. De evolutie van de naam Tinnenbroek in Tinnenbrock is in de Franse tijd en soms moeilijk te lezen teksten m.i. zeker uit te leggen. Gelet op de Franse overheersing in die tijd zou er ook een militaire link kunnen zijn, echter ik heb in de militiegegevens niets concreets daarover kunnen vinden. Ik ben benieuwd. Groet, Aad Tinnenbroek  

-------------

Onderzoek in België en Luxemburg

Subforum voor allerlei uiteenlopende vragen over genealogisch en familiehistorisch onderzoek in België en Luxemburg. De plek om al uw genealogische of familiehistorische vragen te stellen over uw voorouders, uw (verre) familieleden of andere personen die u zoekt die uit België of Luxemburg afkomstig zijn of die daar (tijdelijk) verbleven. Websites met bronnen, indexen, documenten en meer vind je in de Stamboom GidsLet op: vergeet niet bij het plaatsen van een nieuwe topic een pakkende titel te vermelden die herkenbaar is. Tijdvak, namen en plaats/regio.

Het is niet toegestaan om de vraag in twee sub forums te plaatsen, zie hiervoor de huisregels. Een topic is verwijderd.

Gr. moderator F.

 

Aad Tinnenbroek

"Uit latere huwelijksgegevens van ene Antoine Cornelius Tinnenbrock"

Het lijkt me nuttig, als je hier een plaatsnaam en een datum noemt.
Dat geldt voor meerdere gebeurtenissen, die je vermeldt in je tekst,
maar deze lijkt mij met name cruciaal

Cees van Gent 1952

Dank, gebeurd! Groet, Aad

Aad Tinnenbroek

Ook s.v.p.  in de titel een plaatsnaam en titel.

Everardus Rollema

Deze zoon (Antoine Cornelius Tinnenbrock, geboren 12-6-1815 te Melle (Poitiers), Deux-Sevres, France) is op 9 mei 1867 getrouwd met Emillie Bouvrie (24-6-1840) uit Braine l’Alleud (plaats in België, vlak bij Waterloo).

Ik zie nog steeds geen plaatsvermelding van het huwelijk.
Ik heb inmiddels in de geboorteplaats van de bruid, Braine l'Allaud, gezocht, 
maar zonder resultaat.

Cees van Gent 1952

dat huwelijk in 1867 zou in Parijs zijn, maar FamilySearch geeft geen arrondissement aan...

Overigens krijgt ene Charles Antoine Tissenbrock al 16.10.1852 in Toulouse een zoon bij Joséphine Ouin, namelijk Charles Raoul [hier] (hier (scan 7) het huwelijk van Raoul 21.10.1884 in Parijs 5e arr)

Peter B

Het huwelijk is in Parijs, 19e arrondissement, op 9 mei 1867

 

 
Commune : Paris
Arrondissement : 19e
Type acte : Registre des mariages
Cote registre : archives_AD075EC_V4E_02330
Numero acte : 280
Jour : 09
Mois : 05
Année : 1867
Nom époux : TINNENBROCK
Prénom époux : Antoine Cornélius
Origine époux : Deux-Sèvres
Nom père époux : TINNENBROCK
Prénom père époux : Cornélius
Nom mère époux : GRAY
Prénom mère époux : Louise
Nom épouse : BOUVRIE
Prénom épouse : Emille
Origine épouse : Belgique
Nom père épouse : BOUVRIE
Prénom père épouse : Etienne Joseph Ghislain
Nom mère épouse : LEJUST
Prénom mère épouse : Adélaïde Joséphine

karel honings

dan [hier] het overlijden van Corneillius Timbrock in Migné-Aussances, departement Vienne, vlakbij Poitiers.; zijn vrouw Louise Gray staat op dezelfde bladzijde, 15.04.1842 resp. 13.04.1842

dankzij het huwelijk in Parijs [hier (scan 15)]

Peter B

karel honings

Dankjewel. Deze Josephine Ouin kende ik niet. Ik ga ermee aan de slag. Veel dank! Groet, Aad

Aad Tinnenbroek

Ik begrijp het. Maar hoe nu te handelen wanneer het zowel in België als Frankrijk speelt? Waar kan ik het dan het beste plaatsen?

Aad Tinnenbroek

Je kan ook eens kijken wat er op www.filae.com te vinden is. Is alleen niet gratis, je moet er voor betalen. Maar ik meen dat je vaak de eerste 5 records gratis mag inkijken (als proefperiode). Die site is specaal voor Frankrijk en (Franstalig) België. Je moet wel de vraag in het Frans stellen.

Maar zoeken kan je wel op de naam Tinnenbrock, ook al zie je dan niet de details van de inschrijvingen.

karel honings

Als ik het goed kan lezen, was het huwelijk in Parijs. Mijn Frans is niet zo goed en het document qua handschrift niet zo eenvoudig te lezen. Zie de bijlage. Groet, Aad

Aad Tinnenbroek

Dank, ik ga het proberen. GRoet, Aad

Aad Tinnenbroek


Dankjewel, ik ga ermee aan de slag. Groet, Aad

Aad TinnenbroekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu