stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Noirot-de Vaudémont (Brugge, 16e eeuw)Profiel afbeelding

Mijn kinderen stammen af van Adriaan Noirot, begr. Amsterdam 10-8-1669, gehuwd met Suzanne le Leu de WIlhelm, dochter van George le Leu de WIlhelm en Aegidia van Opalfens. 

Uit meerdere publicaties maak ik op dat Adriaan geboren zou zijn in Luik omstreeks 1587 als zoon van Jean Noirot en Adrienne of Anna de Vaudémont. 
Jean zou geboren zijn te Brugge omstreeks 1555 en mogelijk zoon van de muntmeester Jean Noirot.

Ik kan tot nu toe erg weinig informatie vinden over het echtpaar Noirot-de Vaudémont en hun ouderschap van Adriaan.
Noch in Brugge noch in Luik kom er verder mee. Ik tref een Jean Noirot aan die muntmeester was in Antwerpen, maar vanwege een faillissement moest vluchten naar de Republiek en in 1580 muntmeester werd in Middelburg.

Deze Jean was gehuwd met Hester van Eeckeren en had met haar negen kinderen, mogelijk ook de hierboven genoemde Jean Noirot jr? Er was een zoon Hansken Noirot. 

Ook Adrienne of Anne de Vaudémont kan ik niet plaatsen. Mogelijk behoort zij tot een van de bastaardlijnen van het huis Lotharingen-Vaudémont, maar voor alsnog heb ik daar geen enkele aanwijzing voor.

Wie kan mij verder helpen met deze oudste generaties Noirot-de Vaudémont?

Andre Sijnesael - 4 feb 2022 - 05:53 (laatst bijgewerkt 4 feb 2022 — 05:54 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu