stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Jacobus Vandenberghe (burgemeester van Grimbergen, 17e eeuw)Profiel afbeelding

Ik zoek de herkomst van mijn voorvader Jacques of Jacobus Vandenberghe.

Hij trouwt te Dilbeek 22-3-1667 Anna Ludovica Nicolaï, geb. Dilbeek 8-12-1647, begr. aldaar 17-8-1710, dochter van Gabriël Nicolaï, meier van Dilbeek, Itterbeek en Sint Martens Bodegem en Anna van der Smissen.

Jacques Vandenberghe was meier van Dilbeek en is begraven te Grimbergen in de kerk 20-3-1700.

In de begraafinschrijving staat:
"Sepultus est in ecclesia Jacobus Vandenberghe omnibus sacramentis rite munitus qui longo tempore fuit maierus ex parte Regis Angliae intolerabilibus podagrae tormentis tolerantis plusquam per triginta annos: ..

dus "Jacobus Vandenberghe werd begraven in de kerk, naar behoren beschermd door alle sacramenten, die lange tijd burgemeester was van de kant van de koning van Engeland en meer dan dertig jaar de ondraaglijke kwellingen van de jicht verdroeg"

Met name het vermelden dat "burgemeester van de kant van koning van Engeland" is vreemd. Hij was meier ofwel burgemeester van Grimbergen, maar ik kan de link met "de koning van Engeland" niet plaatsen. Kan dit een onjuiste vertaling of interpretatie van de Latijnse tekst zijn? 

Wie kan meer informatie verschaffen over de herkomst van Jacques?

Andre Sijnesael - 16 apr 2023 - 12:58Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu