stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Zoek info Johann Wilhelm Frauenhoff; Paramaribo 1819

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste mensen,

Ik ben nieuw in dit subforum. Totaal geen ervaring met zoeken in bronnen m.b.t. tot Suriname.

Ik zoek alle relevante info m.b.t. Johann Wilhelm Frauenhoff die volgens de Utrechtse Courant in 1819 in Suriname blijkt te zijn.

SURINAME

Utrechtse Courant; 02-04-1819

"SURINAMEN,                              Paramaribo den 16. Januarij 1819.
Daar de Firma waarin J. W. FRAUENHOFF, is geassocieerd geweest, met ultimo December II. is gedessolveerd, zoo geven wij hiervan kennis, met verzoek van hoegenaamd geene leveranties, of iets van dien aart, aan gemelde Firma te doen, alzoo daarvoor door de Ondergeteekenden niet zal worden geaccepteerd. — Voor het overige blijven de Ondergeteekenden deze affaire voor hunne rekening continueren.
                                                    A STEGLICH EN J. H. SCHULZ

De in Amsterdam gedoopte Johann Wilhelm overlijdt in 1824 in Batavia. Een wereldreiziger dus. Ik ben benieuwd of te achterhalen is het hoe / wat / waarom van deze Surinaamse periode in zijn leven.


DIT is wat ik van hem weet .


Groet Wim

Wim Hobers

Beste Wim,

je zou in het notarieel archief van Suriname (ga het na, Den Haag, Nationaal Archief) rond deze tijd naar de drie gegeven namen moeten zoeken. Als er een firma onder zijn naam of als vertegenwoordiger van een Nederlandse firma bestond, zullen er aktes ervan bewaard kunnen zijn. Ook zou je in de kb bij de Surinaamse kranten misschien nog meer onder die andere namen kunnen vinden. Kort daarop moet hij naar Oost-Indië zijn vertrokken. Misschien zijn er ook passagiersaantekeningen op welke manier hij van Suriname is vertrokken.

Als ik me niet vergis zal het notarieel archief van Suriname nu verfilmd worden en is het op dit moment niet toegankelijk? Maar check deze mogelijkheid even. Ook in Nederlandse notarieele archieven zou je kunnen kijken, i.v.m. volmachten of testament voor zijn vertrek, dat deed men namelijk regelmatig voor men op reis ging. 

Met vriendelijke groet

Christel

Christel Monsanto


Hallo Christel, Hartelijk dank voor je tips. Zit nu in Stadsarchief Amsterdam, begin maar eens met het Notarisarchief. Hou je op de hoogte als ik iets vind. Groet. Wim

Wim HobersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!