stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Werleman/Thiel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Gezocht informatie over de (Arubaanse ?)  voorouders bij de volgende namen

Benedicta Werleman

Constan Thiel

Anna Pena

Hose (Jose ) Carolina

Verder is uiteraard alle informatie waarmee ik verder kan welkom

vriendelijke groeten

Lucy de Voogd

Lucy

Hallo Lucy, zijn er ook plaatsnamen of is er enige data bekend????

DHv. E.

Helaas heel weinig. Hun zoon Pedro ( van Werleman/Thiel) zal rond 1920 geboren zijn vermoed ik. Pedro heeft als achternaam Werleman ( van zijn moeder dus, het waarom is niet bekend)

Hij huwde met Carmen Carolina die weer een dr is van Anna Pena en Hose Carolina Deze laatste schijnt weer stiefvader te zijn en haar natuurlijke vader heette vd Biezem Heel verwarrend allemaal dus ik probeer de knopen eruit te krijgen

Lucy

Deze families woonden/wonen op Aruba

Lucy

Hallo Lucy, maar is het niet zo, hier in Nederland, dat als de zoon de familienaam heeft van zijn moeder,

dan was zijn moeder bij de geb. van (in dit geval) Pedro, een ongehuwde moeder. En later bij een

eventueel huwelijk (?) met o.a. C. Thiel, zal Pedro waarschijnlijk niet geëcht zijn.

DHv. E.

Denk dat dat inderdaad zo is

Helaas heb ik verder nog weinig kunnen vinden over deze famlilies

Lucy

Je kan eens informeren bij het Archivo Nacional Aruba met het E-mail adres

anaruba@setarnet.aw

Info gevonden via Google (Bevolkingsregister Aruba) Succes verder

DHv. E.

Hallo Lucy,

Anna Pena geboren 31.8.1899 in Aruba, dochter van Maria Englantina Pena (met spaanse enje, slangetje boven de n), huwelijk op Aruba op 22.11.1917 met Jose Carolina, geboren in La Guayra, Venezuela in 1894, moeder Julia Carolina. Dat huwelijk werd later gescheiden op 7.9.1944.

Er is een Constant Thiel geboren in Aruba op 26.2.1896, maar de naam komt veel voor en zonder verdere gegevens, moeilijk te bepalen of het de juiste is.

Je kunt zelf verder zoeken met Maria Englantina P. op wiewaswie.

groetjes

Christel Monsanto

Hai

Bedankt voor je reactie ! De genoemde Constan had ik ook gezien maar of het idd de juiste is ? met de andere gegevens ben ik erg blij, daar ga ik snel mee verder. En ook VEnezuela, wist dat er ergens een link was met dat land maar niet waar !

Nogmaals heel erg bedankt. !

groetjes Lucy

Lucy

Er is wel een probleem met Maria Englantina Peña, want ik kan haar geboorte niet vinden, wel haar overlijden in 1921 op Aruba. Het blijkt dat haar vader onder twee verschillende namen voorkomt, Johannes, maar er is ook een Stephanus Antolina, ik denk dat het dezelfde man is, maar men moet de huwelijksakte van Stephanus A. Pena met Behilia of Benita Cornelia of Senica Wernet zien, om te kunnen weten, welke kinderen wanneer geboren en bij het huwelijk erkend werden.

Christel Monsanto

ha,het word steeds spannender....werk aan de winkel. Het zal een hele klus worden

maaar wel leuk!

Lucy

Hallo Lucy,

er is nog een probleem. Er bestaat geen Benedicta Werleman, wel een Benedicta Thiel die op een gegeven moment met Hedwigus Werleman trouwde. Deze lijn zou je in gedachten moeten houden. Geen overlijden van Benedicta, geen overlijden van Hedwigus, maar de oplossing ligt ergens in wiewaswie verborgen. Veel mensen van de vroegere generaties trouwden op hoge leeftijd, soms werd de achternaam van de vader, en soms de achternaam van de moeder gebruikt. Ook de voornamen vertonen variaties, want men stond onder een naam bekend in de samenleving, maar dat was niet perse dezelfde voornaam als bij de burgerlijke stand. Zoek daarom ook in spellingsvarianten. Bovendien, zoals uit het verhaal van Pena blijkt, hadden veel mensen een band of met de andere eilanden, of met het nabijgelegen Venezuela. Kinderen werden soms daar aan de overkant geboren, waar geen burgerlijke stand bestond, alleen maar een kerkelijke (lees katholieke) boekhouding. Kijk b.v. naar de geboorte van Hedwigus, die werd pas opgegeven toen hij op het punt stond om te trouwen. Dus, dat is een hele klus. Als je een beetje surft, zul je meer Arubaanse onderzoekers tegen komen, die kunnen soms ook een helpende hand bieden.

Christel

Christel Monsanto

Het zijn inderdaad een heleboel sprokkels bij elkaar. Nu de stukjes in elkaar zien te passen.

De namen van Benedicta Werlemans en Constan Thiel heb ik gekregen van de kleindochter. Maar goed, die kan zich ook vergissen want er is idd inderdaad geen spoor te vinden van bovengenoemde vrouw.

We puzzelen verder.

Lucy


Heb een poging gewaagd en het Archief van Aruba gemaild, je weet maar nooit , maar of ze tijd en zin hebben ? we wachten het af

LucyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!