stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Bijvangst: inschrijving admiraal Louis Brion in begraafboek Curacao

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Hi,

Bij het verwerken van begraafinschrijvingen op Curacao kwam ik een inschrijving tegen waarvan ik dacht: "Brion, die naam ken ik". Even kijken in wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Louis_Brion en ja hoor, dat is hem Ja schuddend begraven op plantage Rozentak (en "Op 10 april 1882 werden zijn overblijfselen overgebracht naar het Panteón Nacional in de hoofdstad van Venezuela", aldus wikipedia).

Groetjes,

Matthijs

Matthijs Vonder

Beste Matthijs, deze inschrijving had ik jaren geleden al verwerkt in een artikel over de inventaris van Brion in de archiefvriend, misschien was je toen nog geen lid? Of ben je helemaal geen lid, dan kon je dat niet weten....

Groetjes

Christel

Christel Monsanto

Hi Christel,

Ik had het kunnen weten, want ik ben al aantal jaren lid. Het stond zelfs in het eerste nummer dat ik heb ontvangen: Archiefvriend, Maart 2006, Jaargang 12, nummer 1 op pagina 8-12.

Maar vergeef me dat ik dat niet onthouden heb ;-) Heb het artikel opnieuw gelezen en het is een aanrader (maar dat wist jij al).

In het artikel staat ook: "Het is bekend, dat zich in de nabijheid van de vroegere plantages oude graven bevinden en het blijkt, dat vrijwilligers voor het NAAM een inventarisatie van deze graven willen uitvoeren."

Weet je toevallig of dat al is gedaan en of die inventarisatie is in te zien? Ik ben nl. erg benieuwd.

Groeten,

Matthijs

Matthijs Vonder


Hallo Matthijs, was even vergeten op je vraag in te gaan. Zij hebben inderdaad een en ander uitgezocht, en Andre Racunet heeft erover geschreven in de krant. Ik had zelf ook eens een artikel in de archiefvriend over die graven links en rechts en onder andere op de Werbata kaart. Nu ben ik bezig alle kerkhoven/santana af te schuinen en heb al heel veel in mijn database. Moet nog Janwe, Santa Rosa, deel Seru Pietermaai en deel katholiek Roodeweg doen. Maar ik doe alleen maar mensen geboren in de 19e eeuw. 20e eeuw is niet mijn ding.

groetjes

Christel

Christel MonsantoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!