stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » johanna jacoba bertina Cotino -Westmaas

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Onze vraag is en blijft van wie is zij een dochter geboren rond 1850 in Paramaribo (suriname en trouwde rond 1872 met Izaak Carillo Cotino te Paramaribo en kregen 2 zoons genaamd Abert Francois Cotino
geboren 11-09-1873 te Paramaribo en Juriaan eduaard geboren 04-08-1887 te Paramaribo.
Wie kan ons aan meer informatie helpen ondanks dat wij wat bezitten .

bert westmaas

Hallo Bert,
Misschien is het de moeite waard om eens een poging te wagen een oproepje te plaatsen op het Message Board van www.Rootsweb.com , ga naar : Zuid Amerika-Suriname.
Groet en succes ,Johanna.

Johanna

ik kan u helpen aan een dochter van  johanna jacoba bertina Cotino -Westmaas

bent u geintresseerd laat het dan even weten

groeten Marianne Hensen 

marianne hensen

Beste Bert,

daar u deze vraag lang geleden al eens op 54 Surinaamse genealogie gesteld had en geen echt antwoord hebt gekregen, blijven maar een paar opties over:

huwelijk opzoeken van dat echtpaar? (waren ze wel gehuwd) Cotino/Westmaas,

overlijden van deze J.J.B. Westmaas en

volkstelling 1921 (wel in Den Haag), was ze toen nog in leven? en dan

ook opzoeken wie die J.C. Westmaas was gehuwd met M.B. de Mesquita en al weduwe in 1842 toen ze twee slaven vrijmaakte, want het lijkt erop of mensen met die naam familie van elkaar waren.

Heeft u de wijkregisters (Den Haag) al doorzocht?

Via de website van de vereniging van Surinaamse genealogie zijn er misschien ook nog mogelijkheden. 

Zover ik weet, staan veel Almanakken van Suriname nu online, had u die al gezien? Daar zou u ook moeten zoeken om in kaart te brengen, waar ze woonden en dan nagaan of de Herrnhutters daar bezig waren:

das is een moeilijk toegankelijke bron uit Zeist in het Utrechts archief, maar zeer doeltreffend als men de desbetreffende plantage weet.

In de online versie van de vrijmakingen in Suriname in 1863 komt de naam Westmaas niet voor, maar er bestaat ook een boekversie (die vroeger weleens online was)  die veel uitgebreider is met alle plantages, misschien kunt u daar iets vinden.

Succes ermee   

Christel Monsanto

Zoals duidelijk uit mijn eerdere reactie te bespeuren was, had ik uw website nog niet gezien. De gezochte komt in feite ook in 1867 voor op uw website, maar dan in een net iets andere spelling als aanwezige nicht bij het overlijden van Charles W. Westmaas. Dus kunnen we ervan uitgaan, dat zij een kind was van één van de nakomelingen van het echtpaar de Musquita/Westmaas. Is het niet vreemd, dat de kinderen uit dit op latere leeftijd gesloten huwelijk later nog steeds bekend stonden als Westmaas, terwijl ze duidelijk in de huwelijksakte erkend werden? Maar zo ging dat toen in de tropen. En is het niet ook typisch dat Johanna Cornelia de Musquita geb. Westmaas in 1842 twee kinderen vrijmaakt met de naam Mildam, waaronder haar latere "schoondochter"? Conclusie: de oplossing van uw raadsel is in feite al verstopt in uw gegevens, alles nog eens goed doorlezen en op een rijtje zetten. Zoon C.A.L. Westmaas, dat is de partner van Mildam, komt overigens voor in de Almanak......

  

Christel Monsanto


Jacoba Johanna Bernatina Westmaas , geboren circa 1844, was een dochter van Arius Frederik Westmaas (1801-1865) en Aletta Charlotta Thuinman (1804-1892).

Jacoba Westmaas trouwde te Paramaribo op 1 december 1869 (folio 77) met Ishak Carillo Cotino (1839-1890).

Jacoba J. B.Westmaas overleed te Paramaribo op 16 april 1909, 64 jaar oud.

Jan Van Schaik.

Jan Van Schaik
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!