stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Familieverhalen gezocht over het koloniale Suriname



Profiel afbeelding

Op verzoek van Jamie van Velzen, redacteur bij Pointer, het volgende bericht:

Voor het onderzoeksjournalistieke tv-programma Pointer (KRO-NCRV) werk ik momenteel aan een uitzending over het slavernijverleden van Suriname. Wij maakten eerder al een gedigitaliseerde plantagekaart: https://pointer.kro-ncrv.nl/het-slavernijverleden-van-suriname-op-de-kaart-gezet#/map . De kaart visualiseert het slavernijverleden en het zoeken naar namen van slaafgemaakten, eigenaren en plantages wordt vergemakkelijkt. Ons onderzoek gaat verder. We willen de digitale plantagekaart uitbreiden om het verleden verder te reconstrueren. We zijn op zoek naar familieverhalen die ons onderzoek verder stuwen. Bijvoorbeeld een verhaal over een voorouder die van een plantage wist te ontsnappen of een bewaard gebleven dagboek van een slaafgemaakte die in de stad woonde. Denk bijvoorbeeld ook aan informatie over de financiële afrekening bij de afschaffing van de slavernij, waarbij eigenaren en niet de slaafgemaakten zelf gecompenseerd werden. Of juist een ander verhaal dat u het vertellen waard vindt. 

Wie kan ons verder helpen? Tip ons via het tipformulier in dit artikel https://pointer.kro-ncrv.nl/leonoor-onderzoek-surinaamse-familiegeschiedenis  of mail naar verslaggever neeltje.bollen@kro-ncrv.nl.

Bob Coret - 21 apr 2021 - 00:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu