stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Surinaamse vooroudersProfiel afbeelding

Een vriendin wil graag meer weten over haar Surinaamse voorouders. Waar moet ze zoeken.

Topic verplaatst van Servicedesk naar Hulp door moderator 20-02-2009 21.49 uur.

Rita Brons - 22 mei 2008 - 12:13

op deze pagina heb je een onderdeel met info over suriname
http://www.geneaknowhow.net/digi/alg-ni.html

carola - 22 mei 2008 - 12:27

Dag Rita,

Allereers gefeliciteerd met je naamdag, maar dat terzijde...

Hier nog twee webkoppelingen waar je eens zou kunnen kijken:

http://www.nationaalarchief.nl/koloniaal_suriname/

en

http://www.nationaalarchief.nl/vrij-in-suriname/

Voorts is er nog de Stichting voor Surinaamse Genealogie, waar ze haar licht zou kunnen opsteken:

http://www.surinaamsegenealogie.nl/

...en tenslotte zou ze nog kunnen proberen contact op te nemen met het Surinaams landsarchief:

http://nationaalarchief.sr/

Wens haar succes!
RJ

Robert Jan van Houten - 22 mei 2008 - 16:44

Dag Rita,

Van belang is om te weten uit welke bevokiingsgroep je vriendin stamt. Als dat bekend is, kan je vriendin gericht gaan zoeken. Het Nationaal Archief is in alle gevallen een goed startpunt, maar het beste kan jouw vriendin toch gaan zoeken bij haar eigen familie. Verder kan zij de website www.surinaamsegenealogie.nl van de Stichting voor Surinaamse Genealogie bezoeken. Zij mag mij mailen, als ik haar verder zou kunnen helpen.

Vriendelijke groet

Paul davids

Paul Davids - 7 jun 2008 - 13:55

Het gaat om een Creoolse famile genaamd (Fonseca) Balinge. Ik heb wel via het Nationaal Atchief ontdekt dat dit voormalige slaven waren van de familie Fonseca. Ook de website Surinaamse genealogie heb ik al geprobeerd.

Probleem is dat de link met de huidige familie moeilijk te vinden is omdat er geen contacten meer met deze familie bestaan en gegevens van de grootouders ontbreken.

Mocht u meer weten dan verneem ik dat graag.

rita Brons

Rita Brons - 9 jun 2008 - 12:56

Dag Rita Brons,

In de telefoongids van Suriname komt de familie Balinge niet voor, maar de familie Fonseca staat er wel 6 maal in. Ik zou deze mensen een brief schrijven, de situatie uit een zetten en hen om hun medewerking vragen. Het gezegd is immers "nee heb je en ja kan je krijgen".

Verder is het natuurlijk mogelijk om in Suriname zelf te zoeken in het Nationaal Archief aldaar c.q. iemand te vragen om daar te zoeken, maar dat kan alleen maar, als er meer informatie beschikbaar is. Laat mij weten, dan kan ik kijken, of ik iemand ken die kan helpen.

Vriendelijke groet

Paul Davids

Paul Davids - 9 jun 2008 - 19:43

Beste Rita,

mijn naam is ook Balinge, gekregen via mijn Creools Surinaamse opa, die helaas niet meer leeft. Via Google zijn er toch nog wel wat Balinges te vinden in Suriname.

Ik hoor graag of ik nog kan helpen en ook hoor ik graag jouw bevindingen!

Groet,

Deborah

Deborah - 18 feb 2009 - 00:29

Er zijn veel wegen die naar Rome en Paramaribo leiden, maar de start ligt toch bij de eigen familie. Vervolgens kan informatie ingewonnen worden via diverse web-sites, zoals die van de Stichting voor Surinaamse Genealogie. Ook het Nationaal Archief in Den Haag kan uitkomst bieden. Ik heb zelf veel informatie gevonden bij sites van op Suriname gerichte onderzoekers, maar het resultaat is mede afhankelijk van de bevolkingsgroep.

Paul Davids - 20 feb 2009 - 20:21

beste paul

ik ben sinds twee maanden mijn stambomen aan het "onderzoeken"wat lastig is want ik heb weinig info

mijn over grootmoeder haar naam is apart.....zij wordt op twee plekken genoemd ...bij de 1: mariom modaheb...bij de ander als moriam modaheb. maar ik kom die achternaam nergens tegen. plus mijn moeder zou 100 indiaas zijn. maar daar zet ik mijn vraagtekens bij. de 1 zegt dat ze moslim waren... de ander hindoe. mijn opa heeft zijn naam pas "gekregen" toen mijn moeder al geboren was. dit stond in de archieven van gahetna. ook heeft mijn moeder zo'n twee jaar geleden aan mijn kinderen verteld dat onze voorouders eerst in een dorp woonde inplaats van suriname. met veel stamhoofden en toen om 1 of andere reden naar paramaribo vluchte?? zij sprak nooit met mij over suriname en mijn overgrootmoeder werd altijd als koekkoek aangeschreven en dat was het. weet u meer over de naam modaheb? 

Uitgeschreven lid - 10 feb 2018 - 18:08


Over de familienaam Balinge misschien ook even op http://www.network54.com/Forum/133847/search kijken, daar kun je boven onder deze naam zoeken en daar rollen verschillende antwoorden eruit. Ik heb ze niet allemaal gelezen dus ik weet niet of er iets belangrijks tussenzit

Christel

Christel Monsanto - 20 feb 2018 - 15:12Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu