stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » emigrantenlijst naar Amerika gevraagd omstreeks 1872/1890


Profiel afbeelding
Ik heb al diverse lijsten op internet na gekeken , maar ben nog geen Jan van Sluijters met echtgenoot en 6 kinderen uit Velp tegen gekomen die tussen 1883 en 1884 zijn vertrokken naar Amerika. Zij woonden later in Grand Rapids ( Michigan).In het archief van de provincie Gelderland is niets te vinden.
Misschien heb ik niet alle lijsten gehad. In het bevolkingsregister zijn geen nadere gegevens bekend.
Wie kan mij de juiste tip geven, hoe ik aan hun vertrek datum kom en met welk schip ze zijn vertrokken ?

johan van sluijters

Zoek eens op http://www.genlias.nl , de gezochte persoon staat hier 3 keer vermeld.

Albert Mulder

op de cdrom "Dutch in America' staan 2 vermeldingen die in de buurt komen:
1 in de census ( volkstelling0 van Grand Rapids 1890: John Vansluijters, ge-migreerd in 1883, geboren in Nederland getrouwd met een nederlandse. en 2 immigratie records New York 1881-1894: Jan Sluiters, 17 jaar, farmer, komt binnen als tourist met het schip P. Caland op 28 mrt 1887. IK hoop dat je er wat aan hebt.

Uitgeschreven lid

Kan iemand mij helpen aan websites waar ik emigranten naar Amerika kan vinden?

Uitgeschreven lid

J.,

Probeer eens op www.ellisisland.org
Succes!

Groet, Hellen

Uitgeschreven lid

Kan iemand mij helpen aan de definitieve vertrek datum en met welk schip Jan van Sluijters geb. 1843 te Goor met echtgenote B. Wilgenhof en 6 kinderen in 1883 naar Amerika, is vertrokken. Het zou op de CD rom Dutch in Amerika moeten staan?. Wie heeft deze cd en wil mij helpen. bvd.

johan van sluijters

Kijk eens onder Sluyters en Grand Rapids in de engelse taal. Ook zijn er enkele engelstalige kranten in Michigen voor Nederlandse emigranten. Kijk ook eens in Ancestry.com waar een Johannes Sluyters staat vermeld.

Marius van Loon

Ik zoek Saartje van der Beek,geboren 1854
emigratie in 1881 naar Amerika. In Nederland was zij naaister
050-5012420

Uitgeschreven lid

Hallo Johan van Sluijters,

Het is al weer een tijd geleden dat ik hier een bericht voor je had neergezet. Ik zie het hier nu niet meer staan. wellicht is het verwijderd. Dat gaat soms zo. Bem je nu nog alleen maar op zoek naar de stambomen van Van sluijters, eerder zag ik dat naar vele familienamen  zocht. Maar goed , no problem, ik heb Hans van Sluijters uit Hengelo  gesproken, voor hij informatie geeft wil hij eerst weten met wie hij te doen heeft. Hij is al bij je langs geweest en heeft gezien dat op je witte voordeur de naam Van Sluijters staat , dus dat is al opgelost. hij zal zijn foto daarom wel een keer persoonlijk langs brengen.Dit is alles wat ik voor je heb kunnen doen. Met vriendelijke groet Mart Voorthuis

Mart Voorthuis

Familie Wilgenhof is op 22 juli 1881 vertrokken naar Grand Rapids, Michigan USA.

Geëmigreerd zijn: Johannes Wilgenhof met zijn gezin.

                              Zijn vader Antoni; na het overlijden van zijn vrouw Derkjen Wilgenhof-Reesink op 11-10-1877

In 1883 besluiten (zus / dochter) Berendina Aleida Wilgenhof en echtgenoot Jan van Sluijters met hun kinderen eveneens te emigreren naar Grand Rapids en zich te vervoegen bij hun (schoon)vader, broer en zwager. Het jaar daarvoor is hun zoontje Hendrikus nog geboren op 21-8-1882. (Registratie Velp.) Jan van Sluijters was van beroep schilder, dus geen "farmer" als hiervoor beschreven.

In Nederland zijn achtergebleven: Geertruida Margaretha Wilgenhof, getrouwd met Anthonie Landzaat. Zij woonden in Utrecht.

                                                       Jenneken Wilgenhof, getrouwd met Teunis Reesink, zij woonden in Brummen en Oeken.

Meer informatie op de site gruwel-reesink

Henk Reesink

Hallo Henk,

Dit kan helaas niet kloppen. Berendina Wilgenhof en Jan van Sluijters hebben namelijk nog een kind Hendrikus gekregen in Velp ( NL) op 21-8-1882 . Dat haar broer in 1881 vertrokken is met fam. naar Grand Rapids klopt, maar zij waren daar niet bij. Zij moeten in de periode 1882/1883 naar Grand Rapids vertrokken zijn, maar wanneer ?. Er is namelijk een zoon William op 21-12-1883 geboren  in Grand Rapids. Maar met welke boot etc. lijst met aanwezige personen heb ik helaas niet kunnen vinden. Ook de zoektochten van de fam. van Sluyters in Amerika hebben niets opgeleverd. Blijft erg jammer. Maar wie weet. 

johan van sluijters

Dag Johan,

Sommige berichten en/of aanpassingen hebben elkaar gekruist zie ik. Enkele mediaberichten over de familie Wilgenhof-van Sluyters zijn wel bekend. Verdere genealogische info over de fam. van Sluyters heb ik kunnen aanvullen: Jan van Sluijters en Berendina Aleida hadden 12 kinderen waarvan er nog 4 in Grand Rapids zijn geboren. Zij kregen 14 kleinkinderen allen te volgen op de site gruwel-reesink. Op de inlogpagina staat meer info over deze familie onder verhaal nr. 8. Over de bootreis zelf is idd geen info bekend.

Henk Reesink

Johan, de datum die Swierenga geeft in zijn boek is 14 Juli 1883. Helaas kan ik het niet nazoeken want Castlegarden.org werkt op het moment niet.

Wel heb ik de 1900 en 1910 census van deze familie gevonden. Vier kinderen wonen bij de ouders Henry 1882, Willam 1883, Charles 1886 en Dina 1889.

Laat maar weten of je die nog niet hebt.

Groetjes

Peter

PeterVS

Hallo PetervS

Waar staat dit trouwens voor. Jouw naam krijg ik zo niet te zien of ik doe iets verkeerd. In Amerika gebruiken mijn familieleden dit overigens ook heb ik gezien. Bijv. RyanvS. en nog enkele.

De namen van de kinderen heb ik wel allemaal gevonden etc etc. Alleen de juiste vertrekdag en met welk schip en aankomst nooit kunnen achterhalen. Als je meer gegevens hebt , hoor ik dat graag. 
bvd 

met vr gr

johan van Sluijters

[e-mailadres verborgen] [e-mailadres verborgen]

johan van sluijters


de datum die Swierenga geeft in zijn boek is 14 Juli 1883

op die datum komt de SS Rotterdam aan in New York met weliswaar een familie "Sluiter" aan boord, maar niet "Van Sluijters" [hier]

Peter BPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu