stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Familysearch Bahia (Brazili?) 1946


Profiel afbeelding

Is er op het forum misschien iemand, die meer weet over Bahia (Brazilë) via familysearch.

Ik zoek gegevens van een geboorte, maar lees alleen info via de kerk, en ja dat is zoeken als de bekende speld.

BVD

Arie Haagsma

Zoals met bijna alle vragen op dit forum is een jaartal noemen in je vraag altijd wel handig.

Dit is wat FS heeft: https://familysearch.org/search/catalog/results?count=20&placeId=208039&query=%2Bplace%3A%22Brazil%2C%20Bahia%22 Mischien zit er iets voor je bij.

Jan Clavaux

Oké, sorry, gaat om de geboorte van een persoon in de jaren tussen 1940 en 1950 te Bahia.

Wil kijken of ik achter de naam van de ouders kan komen.

Arie Haagsma

Beste mijnheer Haagsma,

Zoals u weet is het op het Stamboomforum  v e r b o d e n  om persoonsgegevens te noemen van mensen die (mogelijk) nog in leven zijn : zie de forumregels en de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij mogen ervan uitgaan, dat u als lid dit ook toepast.

U noemt hier specifiek ene heer of mevrouw D.F. met naam en toenaam, geboortedatum en geboorteplaats - er zijn nog géén 100 jaar verstreken sinds die geboortedatum, en u laat ook géén bewijs zien dat die persoon overleden zou zijn (overlijdensakte, bijvoorbeeld). U moet in dat geval dùs aannemen dat die persoon nog in leven is, dùs moet u diens privacyrecht respecteren, en mag u diens persoonsgegevens niet hier, in een 100% via Google voor iedereen inzichtelijk forum, "op straat" laten komen.

(Of de wetgeving in Brazilie rond de openbaarheid van akten van de burgerlijke stand ànders zou zijn, waardoor uit véél ruimere perioden akten beschikbaar zijn via FamilySearch dan de Nederlandse, is hier niet van belang: het gaat om uw forumbijdrage hier).

Wilt u s.v.p. de familienaam, voornaam, geboorteplaats en geboortedatum van die heer/mevrouw D.F. w e g h a l e n  uit uw bericht?

Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Dag Arie,

Ik kan op familysearch geen geboorteregisters van Bahia vinden, maar wel doopregisters. Als je weet in welke gemeente de geboorte/doop geweest is, moet het misschien toch wel te doen zijn. 

Klik hier voor een lijst van gemeentes in Bahia. Klik de juiste gemeente aan. In het volgende scherm krijg je een grijs vlak met een witte balk erboven. In de witte balk staan één of meer gemeentes vermeld die je aan kunt klikken. Als je daarop doorklikt, zie je welke registers er in die plaats zijn en over welke periode de registers lopen. Als je dan een register aanklikt, kan je er vervolgens doorheen bladeren.

Als je niet weet waar de geboorte/doop geweest is, wordt het inderdaad zoeken naar een speld in een hooiberg.

vr. gr. Johanna.

Johanna C.

Met dank, zover was ik ook al gekomen, zal eens informeren welk deel van Bahia het geweest moet zijn, dacht zelf dat Bahia zelf de gemeente was. Weer wat wijzer.

Arie Haagsma


Ik krijg de informatie door dat het Remanso, Bahia  moet zijn. Staat helaas niet vermeld. Jammer.

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu